Sätt att förbättra bränsle körsträcka på en klass en husbil

Oavsett om ditt mål är att öka bränsleekonomin för personligt bruk, eller för att spara pengar på din hyra flotta, det finns ett antal sätt att öka bränsleekonomin på din motor hem. Vissa är mekanisk, vissa är aerodynamisk och ytterligare andra är strikt elektroniskt, kräver endast en grundläggande förståelse av fordonet för att utnyttja. Sänkning

mindre ett objekt i förhållande till marken, desto mindre luft det måste tränga undan för att flytta, och mindre motstånd blir det att hålla den tillbaka. Eftersom det finns mycket du kan göra utöver stora kroppen ändringar för att minska luftmotståndet, sänka din husbil kommer att vara det billigaste och enklaste sättet att lura några fler miles per gallon från vinden.

Många moderna klass En husbilar redan kommit med airbag upphängningar. de bästa av dessa suspensioner använda en dubbel luftbehållare som hjälper RV att hantera bättre när den sänks. Om din husbil inte redan har en, då är chansen att man är tillgänglig för eftermontering genom ursprungliga tillverkaren. Om tillverkaren inte erbjuder ett kit för eftermontering, då kanske du vill ta reda på vilken typ av lastbil eller busschassier din ride är byggd på, och använda en krockkudde system som utformats för liknande modeller.

Motor Tuners
p Om din husbil har en diesel (som det nästan säkert gör) då du kommer att vilja dra fördel av den senaste vågen av plug-in diesel tuners på dagens bilverkstäder . Banker, Bully Dog och Dynomax gör alla utmärkta reprogrammers dieselmotor för praktiskt taget varje applikation på planeten. Dessa tuners kan du ändra motorns inställningar bränsleinsprutning på fluga.

Främst avsedd för prestanda användning, de flesta tuners har en eller flera bränsle kartor (program) för att spara bränsle. I sin ekonomi inställning, kan dessa tuners öka bränsle körsträcka av den genomsnittliga husbil med 3 till 4 MPG, och erbjuder en extra 300 till 500 ft lbs. av vridmomentet vid en knapptryckning för backen klättring makten.
Generator

Husbilar är i en unik position i bilvärlden, i att många förbrukar en stor del av sitt bränsle medan du sitter stilla. Även om många klass-A husbil ägare park bara på campingplatser, (där vatten och elektricitet är utvändigt) de som inte ofta möter stora bränslekostnader för generatorn ensam. Det enklaste sättet att minska bränslekostnaderna vid tomgång är att använda ett litet elverk för att komplettera den enda stora gas enhet som används på många husbilar. Diesel generatorer använder mindre än hälften av bränslet i sina bensindrivna motsvarigheter, och nästan 10 procent av den mängd bränsle som motorn skulle göra samma mängd arbete.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117540.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.