Elektronisk Släpvagnsbroms Controller Information

Elektroniska släpvagnsbromsning styrenheter är viktiga verktyg vid bogsering släpvagnar som är för tung för din bil att stanna effektivt. Korrekt inställda en elektronisk trailer broms controller kommer att se din bil och släpvagn stannar smidigt och på ett korrekt avstånd. Funktion

Många resor släpvagnar är utrustade med elektriska bromsar för att lindra belastningen placeras på ett dragfordon vid inbromsning. En elektronisk trailer broms controller fungerar som en kommunikationsenhet mellan lastbilar bromsar och trailer Ditt dragande bromsar. Det används för att balansera mängden bromsen för att säkerställa en smidig stopp. Finns tidsfördröjning och proportionell
Typer

De två typer av elektroniska styrenheter släpfordonsbroms. Proportionell broms controllers använder en motion sensing apparat för att styra hur mycket bromskraft appliceras på släpets bromsar. När bromspedalen trycks ner rörelsesensorn aktiveras omedelbart släpvagnens bromsar. Tidsfördröjd modeller använder en broms inställning som anges av användaren. När bromspedalen trycks regulatorn aktiverar släp bromsar men det sker i steg. Detta medför en fördröjning från det att du trycker på bromsen tills full effekt av släpfordonets bromsar skall tillämpas.
Kostnader

Elektronisk släpvagnsbromsning styrenheter varierar i pris från $ 50 till $ 150. Tidsfördröjd modellerna oftast kommer att prissättas en lite mindre då de proportionella modeller. Den stora prisskillnaden är mellan tillverkarna varumärke som Tekonsha och generiska gjort modeller. Det finns inte många skillnader mellan modeller utom kvaliteten på byggandet.
Installation

Installation av en elektronisk broms controller beror på fordonet den är monterad på. Många lastbilar är förberett för broms controllers, och det är så enkelt som att koppla in den och fästa den på instrumentbrädan. För fordon som inte är förmonterad, krävs det att du trycker in dina fordon kabelhärvor att skarva de nödvändiga kablarna i. Detta kan vara svårt och bör göras av en professionell.
Varning

Felaktigt trådbundna eller ställa elektroniska släpvagnsbromsning controllers kan göra stoppa farligare då utan en. Om en broms controller misslyckas på grund av felaktig installation du inte skulle kunna sluta i tid resulterar i en olycka. Dessutom kan felaktigt sätta en tid fördröjd modell orsaka antingen för mycket eller för lite broms som ska tillämpas. För mycket broms inställning kan orsaka trailers bromsarna att låsa upp och göra släpet sladdar utom kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117490.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.