Hur man identifierar en 1989 modell Yamaha ATV 150cc

All-terrain fordon är en ganska homogen grupp, så försök att identifiera en äldre modell med synen ensam kan vara knepigt om du inte har något att jämföra det till. Men det finns en plats på en 1989 ATV som kommer att berätta alla hemligheter av fordonet, om du kan avkoda den. Detta är Vehicle Identification Number (VIN), som är stämplat på fordonets ram. För alla fordon som tillverkats efter 1980, har denna unika kod 17 tecken. Saker du behöver
Specifik VIN till ATV
Pencil
Paper
Internet
Visa fler instruktioner
1

Städa lerig trotjänare av en ATV. Sök ramen för en kod med upp till 17 tecken (bokstäver och siffror). Om koden har färre än 17 tecken, var ATV byggda före 1981.
2

Lyft tecknen med en penna och papper gnugga om tid och användning har slitit koden bort. Transkribera det tydligt, att komma ihåg att bokstäverna "I", "O" och "Q" aldrig används överallt i ett VIN.
3

Titta på andra tecknet i VIN. Om det är ett "Y", då ATV har du definitivt en Yamaha. Den första bokstaven kommer att berätta om i landet på ATV gjordes i. Till exempel är "J" för Japan och "1", "4" och "5" står för USA.
4

Kontrollera att ATV är en 1989 modell genom att titta på den 10: e tecknet i VIN-koden. Detta bör vara bokstaven "K" Om tecknet inte är ett "K", du kan ändå räkna ut vad årets ATV byggdes. År 1980 var det 10: e tecknet ett "A" En alfabetisk systemet följer, tills avsluta 2000 med bokstaven "Y" Den 2001 år bär numret "1", och siffrorna fortsätter tills bokstaven "9" år 2009. Under 2010, det alfabetiska systemet startas. (Tillsammans med de tre bokstäverna som redan undantagits från VIN [I, O och Q], året koden aldrig använder siffran noll, bokstaven "U" eller bokstaven "Z")
5

Mata in hela 17 tecken VIN i en online VIN avkodare som Motoverse (se Resurser). Avkodaren ger dig en uppdelning av alla detaljer som finns i VIN, inklusive motor storlek och andra detaljer i ATV. Denna information finns i tecknen fyra till åtta. Avkodaren kommer också att berätta på vilken fabrik ATV byggdes (tecken 11), och produktionen sekvensen av ATV (tecken 12 till 17). Den nionde siffran är bara en kontrollsiffra för att förhindra bedrägerier. Denna siffra beräknas med hjälp av tilldelade värden för de andra karaktärerna i koden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118326.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.