Hur Wire en bromsspak

Körning med tungt släp kan vara farlig utan rätt utrustning. Bromsa eller stoppa din rigg kan vara ganska en pärs utan en elektronisk broms controller. Förlitar sig endast på bogsera fordonets bromsar för att stoppa riggen kan få dem att överhettas och misslyckas. Bromsen styrenhet är monterad i dragfordonet och aktiverar släpets bromsar automatiskt då bromspedalen trycks. Bromsen styrenhet måste kopplas till dragfordonet elektriska system att fungera korrekt. Saker du behöver
Wrench in
20-amp auto-reset brytaren
12-gauge elektriska tråd
Avbitare
4 ringkabelskor
Tänger
stjärnskruvmejsel
2 tråd kranar Sida 2 butt tråd anslutningar (valfria)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och lossa klämman muttern på den negativa batteripolen med en skiftnyckel . Lyft den negativa kabeln rakt upp och stänga av den batteripolen, skjut den åt sidan
2

Montera 20-amp auto-reset brytaren så nära batteriets pluspol som möjligt <.. br>
3

Skär en bit av 12-gauge elektrisk tråd tillräckligt länge för att nå mellan brytaren och den positiva batteripolen med avbitare. Skjut en ring terminal på varje ände av tråden och pressa ner dem med en tång.
4

Lossa batteriets positiva muttern klämbygel med en skiftnyckel. Skjut-klämman hos en ände av tråden in i klämman och dra åt den. Anslut-klämman på den andra änden av kabeln till batteriet sidan av brytaren, det kan märkas "batteri" eller "batt." Fäst den med skruven eller muttern som följde med brytaren.
5

Crimp en ring terminal på plats på änden av den svarta kabeln på bromsen styrenhet med en tång. Anslut ringen terminalen till "aux" terminal på brytaren med skruv eller mutter som följde med brytaren.
6

Crimp en ring terminal på plats på slutet av den vita, eller marken, tråd från bromsstyrningen med en tång. Fäst ringen terminalen till metall ram under instrumentbrädan nära där bromsen regulatorn monteras med den medföljande skruven.
7

Leta stopp strömbrytare under instrumentpanelen nära bromspedalen pivot punkten. Skarva den röda kabeln från bromsen styrenheten till tråden som kommer från bromsljuskontakten genom att trycka båda kablarna i spåren en tråd kran. Stäng gångjärn toppen av kranen tills den snäpper på plats. Crimp kranen tillsammans med en tång.
8

Splice den blå sladden från bromsstyrningen till den elektriska släpvagn kontakten på baksidan av fordonet på samma sätt. Använd extra 12-gauge tråd för att förlänga den blåa ledningen att nå den bakre delen av fordonet om det behövs. Anslut kablarna ihop med en skarvförbindning pressas med en tång.
9

Byt negativa batteripolen, dra åt den och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118345.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.