Klass A kontra klass C Husbilar

Skillnaderna mellan klass A och klass C husbilar är betydande. Klass A husbilar kan bekvämt rymma två till fyra personer medan klass C husbilar kan enkelt rymma upp till sex personer. Klass C husbilar är ibland kallas "familj husbilar" på grund av deras förmåga att erbjuda sängplatser för familjer av sex. Bygg-och säkerhetsaspekter

klass A husbilar är byggda på en kraftig ram som tillhandahålls av flera olika tillverkare. Kraftiga 18-hjul over-the-road lastbilar använder en liknande ramkonstruktion. Föraren och passageraren sitter helt framåt, precis bakom en plan vindruta. I händelse av en olycka finns det mycket lite skydd för de åkande. Klass C husbilar är baserad på en lätta leverans-van chassi. Passagerarutrymmet i ett klass C husbil har krocktestad av tillverkaren och är utrustad med krockkuddar. Billigare bensindriven klass A husbilar
Engine Position

har en motor i fronten. High-end klass A husbilar har en dieselmotor är monterad i baksätet. Den bakmonterad dieselmotor är betydligt tystare än den frontmonterade bensinmotor. Det producerar också mer motorns vridmoment och en ökning av miles per gallon bränsle. Klass C husbilar har motorer monterade i fronten. Den frontmonterade motorn ger en högre ljudnivå och levererar en stor mängd motorns värme in i passagerarutrymmet.
Lastbärande Capabilities

klass En husbil har en starkare tunga lastbilar chassi och fjädring med större 22,5-tums hjul för ökad bärförmågan. Det finns också många områden last lagring placerade längs båda sidor av husbilen. Den klass C husbil använder en ombyggd lätta skåpbil chassi och 16-tums hjul med begränsad bärighet. Den klass C husbil är lätt överbelastad utöver sin tyngd bär och bromsförmåga.
Slide-outs

En slide-out tillför betydande inre rum till en husbil. Ibland flera slide-outs används i vardagsrum och sovrum. En klass A husbil kan lätt bära den extra vikten av de multipla slide-outs. En klass C husbil är begränsad i sin vikt bärande förmåga och kan lätt överbelastad med ytterligare slide-outs.
Sängplatser

övernattning i en klass A husbil är begränsade till tre eller som mest fyra personer. Två personer kan ockupera den bakre sovrum med ytterligare två på en utvik soffa i vardagsrummet. En klass C husbil kan rymma så många som sex personer. Två personer kan uppta det bakre sovrummet, kan två sova i overhead fack ovanför förarplatsen och två kan sova på den konverterade dinette i vardagsrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117491.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.