Hur man ändrar Jets på en 660 Yamaha Raptor

The Raptor 660 är en sport-orienterad terränggående fordon som tillverkas av Yamaha 2001-2006. Den Rovfågel 660 cc encylindrig motor matades genom ett par av 33 mm Mikuni BSR konstant vinkelhastighet förgasare, i motsats till en enda förgasare inställning vanligen hittas på liknande maskiner. Varje förgasare försågs med olika storlekar bränslestråle, vilket ger en bredare spridning av makten. Dessa strålar kan tas bort och bytas ut för att rymma höjdskillnader eller förändra bränsle utgång med tillägg av en prestanda avgassystem och intag systemet. Men att välja en lämplig kombination av jetplan för att möta dina behov är en tidskrävande uppgift som kommer att kräva en betydande mängd av trial and error. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
stjärnskruvmejsel
10 mm hylsa
hylsnyckel
Tänger
12 mm skiftnyckel
Funnel
gas kan
Flat skruvmejsel
135, 137,5, 140, 142 och 147,5 Huvudsakliga jets
17.5, 20 och 25 jets Pilot
Visa fler instruktioner
1

Ta bort säte från ATV med hjälp av spaken på baksidan av sätet.
2

Ta bort gallret panelen från framskärmen med en 5 mm insexnyckel. Skruva av tanklocket, ta sedan bort plastnitar från bränsletanken locket med hjälp av spetsen på en stjärnskruvmejsel. Lyft bränsletanken täcka av ATV. Skruva på tanklocket på bränsletanken för att inte spilla bensin.
3

Dra strålkastaren kontakterna från båda sidor av framskärmen. Avlägsna strålkastarna med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Ta bort framskärmen med en 10 mm hylsa.
4

Vrid ventilen bränsletanken till "Av", och sedan dra bränsleslangen från bränslekranen utlopp med hjälp av en tång. Unbolt bränsletanken genom att använda en 10 mm hylsa. Lyft bränsletanken utanför ATV. LOSSA PÅ gummiskyddet, placerad under bränsletanken och ta bort locket.
5

Dra luftventil slangar från toppen av både förgasare och flottörhuset ventilationsslangen från T-kopplingen mellan båda förgasare. Ta av gasspjället locket från den vänstra sidan av förgasarna med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra gasvajern ändar av gasspjället. Skruva loss chokevajern montering från botten av den vänstra förgasaren med en 12 mm fast nyckel. Lossa motorns luftintag och luft box kanal klämmor, som ligger på framsidan och baksidan av förgasare, med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra förgasarna bort från ATV.
6

Håll förgasarna över en tratt in i en bensindunk. Lossa float skruvarna kammaren drain, som ligger på nedre vänstra sidan av varje flottörhuset, med hjälp av en skruvmejsel. Tappa av bränslet kvar i flötekammare i gasen kan, dra sedan åt dräneringsplugg.
7

Vänd förgasarna över och ta bort båda flötekammare med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Skruva de mindre viktigaste strålarna från tornet i mitten av förgasaren husen med hjälp av en skruvmejsel. Ställ jets åt sidan i den ordning de togs bort, eftersom de viktigaste jet storlekarna kommer att vara olika från varje förgasare. Den vänstra förgasaren main jet kommer att ha "140" inskriven på dess yta, medan den högra huvuddysan kommer märkas "145."
8

Välj en ny main jet för varje förgasare. Placera en "137,5" main jet i vänster förgasare och en "140" main jet i den högra förgasaren om du planerar att åka på höjder på mer än 3000 meter och upp till 6000 meter. För höjder av mer än 6000 meter, installera ett "135" och "137,5" main jet i motsvarande förgasare. Alternativt kan man installera en "142" och "147,5" main jet för att rymma en eftermarknad avgassystem och intag för högre prestanda vid havsnivå.
9

Lossa pilot jets, belägna till sidan av huvudmunstycket tornet, genom att använda en platt skruvmejsel. Både pilot jets kommer att märkas "22.5." Installera ett par "20" pilot jets att rymma höjder från 3000 meter till 6000 meter eller "17.5" jets pilotprojekt för värden högre än 6000 meter. Alternativt, installera ett par "25" pilot jets att rymma en eftermarknad avgassystem och insugningssystem.
10

Sätt tillbaka flötekammare på förgasarna. Skjut förgasarna i rören motorns luftintag. Skjut luftkanaler rutan över förgasaren inlopp. Dra kanalen luft rutan och motorns klämmor intag. Skjut choke kabel till den vänstra förgasaren och skruva fast kabeln montering på plats. Sätt tillbaka gasvajern slutar till gasspjället, sedan tillbaka gasspjället locket.
11

tillbaka bränsletanken och tryck bränsleslangen på bränslekranen utlopp. Sätt tillbaka framskärm, strålkastare, bränsletank lock och galler panel. Starta Raptor motor och låt den värmas upp i tre minuter.
12

Ta Raptor för en provtur och ta del av någon som helst tvekan samtidigt accelererar från ett fullständigt stopp. Om ATV tvekar, vrid skruvarna bränsleblandning som sitter under förgasaren uttag nära flottörhuset, ett halvt varv moturs med hjälp av en skruvmejsel. Accelerera igen från ett fullständigt stopp. Om tvekan förbättras, fortsätter att slå blandningen skruva ett halvt varv åt gången, för högst fyra hela varv, tills tvekan stannar. Om tvekan förvärras, vrid blandning skruven medurs ett halvt varv i taget tills ATV kan accelerera smidigt.
13

Accelerera till en jämn hastighet, öppna sedan gasen helt. Ta del av tvekan under acceleration. Ta bort förgasare och prova en mindre uppsättning viktigaste jets om ATV tvekar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111697.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.