Hur man installerar kartor på en Harley EFI

Samtida Harley-Davidson motorcyklar har övergett användningen av förgasare till förmån för elektronisk bränsleinsprutning, eller EFI. Bränsletillförsel till injektorerna regleras av programvara kartor i den elektroniska styrenheten (ECU) av motorcykeln. Du kan installera olika kartor för att spara bränsle på långväga turer eller att förbättra prestanda i förhållanden som kräver många växlingar. De med begränsad kunskap om EFI-system bör åtföljas av en kvalificerad Harley-Davidson tekniker. Om du har erfarenhet med EFI-system, göra en utvärdering för att bestämma den idealiska kartor för optimal prestanda. Saker du behöver
EFI bränsle
injektion tuner återkopplade partiskhet bord
Kartprogramvara skiva
Visa fler instruktioner
1

Anslut EFI bränsleinsprutning tuner interface kablar till den elektroniska styrenheten (ECU) och bränsle-map-sensor på motorcykeln.
2

Ställ datamod på radion att "spela in datafiler" och starta motorcykeln motorn. Låt motorn värmas upp till normal arbetstemperatur genom tomgång i ca fem minuter.
3

Observera varvräknare på motorcykeln när du vrider på gashandtaget för att simulera din körstil.

4

upprätthålla en konstant 2.600 rpm i två minuter för att etablera den rätta kartan för långväga ridning på högsta växeln. Höj och sänk motorns varvtal från 900 rpm till 3.500 rpm under två minuter och simulera växlingar för att fastställa den rätta kartan för kortare turer.
5

Notera den "AFR" kod på EFI tunerteckenfönstret efter slutföra två minuters utvärdering. Stäng av motorn. Hänvisa till en sluten slinga partiskhet bord och få rätt programvara skivan baserat på informationen i tabellen.
6

Slå tändningsnyckeln till "tillbehör" läge. Ställ EFI tuner till "Download Mapping Software" och installera skivan i programvaran facket. Välj "Download" funktion och övervaka framstegen bar på tunerteckenfönstret.
7

Koppla kablarna tuner gränssnittet från ECU och MAP-sensorn på motorcykeln när nedladdningen är klar.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111435.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.