Hur man installerar en tändspole på en 1994 Kawasaki Ninja Zx6

I 1994 års Ninja ZX-6 var en sport motorcykel som produceras av Kawasaki som en direkt ersättning för bolagets äldre GPZ modeller. Liksom sina samtida, åberopar Ninja på en 599 cc i-line fyrcylindrig motor som drivs av ett par tändspolar. Varje spole levererar spänning till två av motorns fyra tändstift. När endera spolen misslyckas, är intensiteten av den gnista reduceras och orsakar problem som sträcker sig från en misständning till total förlust av gnista. Trots att Ninja är höljd i aerodynamiska spackling paneler, kan de flesta Ninja ägare tar bort och ersätta antingen tändspolen med gemensamma mekaniker verktyg. Saker du behöver
kryssmejsel
insexnyckel, 4 mm
Sockel, 10 mm
Hylsnyckel
Maskeringstejp
Marker
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

Parkera motorcykeln på ett plant underlag med hjälp av motorcykelns centralstödet. Låt motorn svalna i minst en timme.
2

Ta bort sadeln från motorcykeln med nyckelharpa sätet spärren på vänster sida av svansen spackling. Koppla den svarta kabeln från batteriets minuspol - märkt med ett minustecken - med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Flytta kabeln från batteriet och motorcykelns metallram.
3

Ta svansen spackling panelerna med en 4 mm insexnyckel. Skruva loss bulten nära basen av bränsletanken samt skruvarna ovanför och nedanför bakljus. Dra panelerna svans spackling bort från motorcykelns hjälpramen.
4

Ställ bränslekranen, placerad under vänster sida av bränsletanken, till "On" eller "Res" läge. Ta bort fästbultarna från framsidan och baksidan av bränsletanken med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Koppla ur bränslekopplingen nivå avsändare från botten av bränsletanken. Dra loss vakuumslangen från baksidan av bränslekranen, tillsammans med bränsleslangen på höger sida av bränslekranen. Lyft bränsletanken från motorcykeln.
5

Label tändstiftet trådar, som ligger på toppen av motorn, med maskeringstejp och en markör. Markera varje etikett i stigande ordning från ett till fyra, med början i tändkabeln längst vänster sida av motorn. Dra tändkablarna utanför tändspolar, monterade längs sidorna av stordatorn räls.
6

Skruva tändspolen bultarna med en 10 mm hylsa. Lyft spolen från stordatorn rälsen och dra ur ledningarna tändspolen.
7

Montera den nya tändspolen på stordatorn skenan. Skruva fast bultarna på plats, dra åt skruvarna till 7,6 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut tändspolen leder till terminalerna på toppen av tändspolen. Placera den röda ledningen på spolens vänstra terminalen. Placera den svarta kabeln på rätt terminal om du byter ut den vänstra tändspolen. Om du byter ut rätt tändspolen, tryck på den gröna ledningen på terminalen.
8

Anslut kablarna märkta "en" och "fyra" till vänster tändspolen, och kablarna märkta "två" och "tre" till höger tändspolen.
9

Placera bränsletanken på motorcykeln. Återanslut bränslekopplingen nivå avsändaren till motorcykelns ledningsnät, tryck sedan vakuum och bränsleslangen på bränslekranen. Skruva bränsletanken montering bultar på plats, dra åt skruvarna till 7,6 foot-pounds.
10

Anslut den svarta kabeln till batteriets minuspol.
11

Sätt tillbaka panelerna svans spackling på motorcykelns hjälpramen. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln, tryck sedan ner på baksidan av sätet tills säkerhetsbältet klickar på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111696.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.