Hur man installerar en Switch Aktivera relä på en motorcykel

Motorcykel blinkers använda ett relä för att flasha signaler på en konstant basis. Även dessa reläer är ganska tålig, bär de ut över tiden. Ett tecken är en ständigt upplyst blinkers. Byta och installera en ny relä blinkers är en av de enklare elektriska uppgifter som en motorcyklist kan ha att göra, men det kräver en viss förtrogenhet med en motorcykel elsystem. Saker du behöver
blinkers relayCable band eller bracketWeather-bevis elektriska flatstift
Visa fler instruktioner
Byta Stock Reläer
1

Leta motorcykelns reläet blinkers . De flesta motorcyklar montera reläet nära dess batteri eller elektronisk styrenhet, som sitter under sätet eller bakom en Rammonterat sidoluckan. Äldre maskiner kan använda en rund, tvådelad relä, medan nyare maskiner är ofta utrustade med en rektangulär, tredelad stafett.
2

Koppla reläet blinkers från motorcykelns ledningsnät, dra ledningar kontakter off av reläets stift eller kopplar bort den från motorcykelns elektroniska styrenhet. Installera ett nytt relä blinkers i ledningsnätet eller elektronisk styrenhet.
3

Vrid motorcykelns tändningslåset till läge "ON" och testa blinkers fungerar korrekt. Om blinkers inte fungerar korrekt eller bara en sida lyser, kontrollera att reläet är korrekt installerat och att blinkers lampor är i skick. Vrid tändningsnyckeln till "OFF".
Anpassade program
4

Välj en lämplig plats att installera reläet blinkers på din motorcykel. Helst bör detta område vara lättillgänglig och inom räckhåll för din motorcykel batteri och elektriska kablage. Montera reläet med buntband eller en konsol.
5

Identifiera blinkers reläts stift. Den första innebörden på höger sida av reläet används vanligtvis för att ansluta till motorcykelns huvudsakliga kraftledning från batteriet. Den andra delen längst upp i mitten av reläet ansluts till Blinkersomkopplaren på handtaget, medan resterande stift till vänster ansluts till motorcykelns jordkabeln.
6

Anslut lämpliga ledningar till kontakterna med väderbeständiga elektriska flatstift. Vrid motorcykelns tändningslåset till läge "ON" och testa blinkers fungerar korrekt. Kontrollera att blinkers reläet är korrekt ansluten och att alla blinkers lampor är i skick om blinkers inte fungerar korrekt. Vrid tändningsnyckeln till "OFF".

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107308.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.