Analys av en motorcykel Battery Cell

Som med andra batterier, innehåller en motorcykel batteri flera celler. Dessa celler genererar elektrisk ström via en kemisk reaktion innefattande bly, svavelsyra och vatten och kan laddas upp med en liknande reaktion. Cellinnehåll

En standard 12-volts motorcykel batteri innehåller sex celler av cirka 2.1V vardera. Varje cell består av en uppsättning av blyplattorna nedsänkta i en lösning som kallas elektrolyt. Elektrolyten i sig är en utspädd svavelsyra (vad brukar kallas batterisyra). Kemiska reaktioner mellan plattorna och elektrolyten omvandlar kemisk energi till användbar elektrisk energi.
Elektrolyt

Lösningen av svavelsyra och vatten som ett batteris elektrolyt innehåller negativt laddade sulfatjoner och positivt laddade vätejoner. Den grundläggande effekten av dränering ett batteri är att avlägsna sulfatet från elektrolyten, gradvis omvandlar den till enkel vatten. Omvänt, när ett batteri laddas, är dess elektrolyt återfyllas med sulfat och blir en blandning igen.
Plattorna

En cell innehåller positiv och negativ leda plattor, vilka var och en är täckt i en pasta (av endera svampbly eller blydioxid) kallade "aktivt material." När batteriet är aktiverad, sulfatjoner flytta till de negativa plattorna, och den återstående sulfat i elektrolyten kombineras med det aktiva materialet och lämnar elektrolyten och beläggning av plattorna med en ny substans som kallas blysulfat. Bly sulfat är en isolator --- det leder inte elektricitet --- och så som det aktiva materialet förvandlas till bly sulfat, ytan på plattorna som är tillgänglig för reaktioner minskar.
Aktuellt

som elektrolyt utarmas och plattorna blir täckta i bly sulfat, lämnade elektrolyt s överskott elektroner över från de kemiska reaktionerna är redo att ta chansen att strömma ut ur batteriet. När batteriet är anslutet till en anordning såsom en motorcykelns starter eller strålkastare, dessa elektroner flöde ut ur den negativa sidan, genom anordningen och tillbaka till den positiva sidan, vilket skapar en ström som driver enheten.

Utarmning och Laddning

När ett batteri har använts ett tag, har det mesta av sulfatet i elektrolyten bunden med det aktiva materialet på plattorna, vilket ger en vattnig elektrolyt och isolering av plattorna med en skorpa av blysulfat. Batteriet är inte längre kan generera en betydande elektrisk ström och kräver laddning. En laddare sänder ett stort antal elektroner i de negativa plattorna, attraherar den negativa laddningen hos vilken positiva vätejoner i den vattniga elektrolyten. Dessa joner reagerar med blysulfat för att bilda svavelsyra och bly, rengöring de negativa plattorna och återställa elektrolyten, under tiden, reagerar syret i vattnet med blysulfat på de positiva plattorna för att skapa den ledande blydioxid. Batteriet laddas. Livslängden på en motorcykel batteri kan minskas på flera sätt
batteritid

. Om det är tillåtet att förbli i ett utarmat tillstånd under en lång tid, kommer den blysulfat på plattorna hårdna och kristallisera, vilket gör det omöjligt att ta bort och döda batteriet. Å andra sidan, om ett batteri konsekvent överladdas kan elektrolyten kokar bort, vilket ytterligare reaktioner omöjliga. Och kom ihåg att även när kemiska reaktioner i cellerna inte stimuleras, är en liten bit av sulfat bindning med blyplattorna allt av sig själv, vilket batterier självurladdning gradvis över tiden.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106949.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.