Skillnader mellan Slip-on och Full Exhaust

Slip-on och full avgassystem öka prestanda. Det bästa sättet att öka prestandan i en fyrtakt ökar flödet av motorn: att bli av avgaser och införa en ny gas /luftblandningen snabbare. Lager avgassystem begränsa flödet av förbrukade gaser, begränsar hästkrafter men byggnaden vridmoment. Fullflödes bättre genom hela avgassystemet. Slip-ons flödet bättre bara på slutrör där de är mest restriktiva. Headers

slangar eller rör där förbrukade avgaserna först lämnar motorn kallas sidhuvudet eller rubriker. Varje cylinder kommer att ha en eller flera avgasrör. Storleken och utformningen av sidhuvuden är kritiska till intaget /avgasflödet av motorn. Full prestanda avgassystem ersätta rubriker, ökar deras flöde. Slip-on system utnyttjar beståndet rubriker. Addera avgasrör

Hela längden av avgassystemet, inklusive huvuden och slutrör, ibland kallad "avgasröret." Specifikt avgasröret rutter avgaser från huvudet till slutrör eller ljuddämparen. Avgasrör påverkar också flödet av motorn. När du öka flödet i ett område, till exempel sidhuvud, kommer du att uppnå liten eller ingen prestanda om avgaserna kvävs i ett annat område. Så, om du gör header flödet bättre, behöver avgasröret för att rymma den högre flöde för att dra nytta av prestandan sidhuvudet. Fullständiga system kan ersätta röret om det är restriktiv. Slip-on-system utnyttjar beståndet röret.
Avgassystem tips

avgassystem tips tjänar till att dämpa ljudet. De påverkar också effektnivåerna egenskaperna hos motorn. På stock avgassystem, är slutrör den mest restriktiva del av avgasflödet. Slip-on-system byter slutrör. De ökar inte flödet av avgasröret eller header, dessa poster kvarstår lager
Ser

Motorcyklar är till stor del om utseende.. Med motorcykelns prestanda vida överträffar en ryttare förmåga att använda det hela på gatan, lägga prestanda till en redan hög prestanda maskin är ofta enbart baserat på det estetiska. I de flesta (men inte alla) system, är utseendet på en eftermarknad, komplett avgassystem inte signifikant annorlunda än ett lager-system. Den stora skillnaden i utseende avdelning kommer från slutrör som får ändras i båda systemen. Men om estetik är din primära motivation, kommer slip-ons leverera för billigare.
Sound

utseendet hos ett avgassystem är inte bara estetiskt. Aficionados av bilar och motorcyklar vet lika väl trimmad motor när de hör det. Men de kan inte höra det, om det är helt dämpat. Om det är helt dämpat, det är inte så hög prestanda som den kunde vara. Slip-on system kommer att dramatiskt förändra avgasljud av din motor för mindre pengar.
Kostnad

Skillnaden i kostnad mellan en fullständig avgassystemet och en slip-on avgas är oftast större än den extra prestanda vunnits av ett fullständigt system.
Value

Värdet kommer ner till din motivation. Om du vill ha en lite mer seat-of-the-byxor rush, en stor avgasljud och ett unikt utseende, en slip-on avgassystem kommer att göra. Om du ska göra bankörning, tävla eller bara vill ha mest prestanda du kan få, köpa den bästa fullständiga avgassystemet du har råd. Det ser förmodligen bättre än lager, alltför.
Performance

Prestanda vinster varierar kraftigt. Din prestanda vinst beror också på hur väl "flöt" beståndet motorn är. Om den har en restriktiv avgaser, kan du få enorma vinster. Om det är bra att börja med, kan du få bara 2 till 3 procent makten med en slip-on. Ett fullständigt system startar närmare 10 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107890.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.