Harley-Davidson Oljebyte Instruktioner

Underhålla din motorcykel är viktigt. En del av att hålla din motorcykel i bra skick är oljebyte. Du måste byta olja oftare, ungefär var 3000 miles. Detta kommer att förlänga livslängden på motorn och ge mer trygghet när man går ut för en åktur. Saker du behöver
Basin
Hylsnyckelsystem
Sifon
Spetstång
Oljefilter
Oil
Rags
Visa fler instruktioner

1

Ta tanklocket bort av oljetanken.
2

Sätt en bassäng under avtappningspluggen på oljetanken.
3 < p> Håll en hävert, vilket kan vara bara en slang som är öppet i båda ändar, under avtappningspluggen. Se till att andra änden av sifon är i fångsten bassängen.
4

Öppna avtappningspluggen med en hylsnyckel. Håll vattenlåset på plats med den fria handen. Töm all olja från tanken. Avlägsna sifon och sätt tillbaka avtappningspluggen. Ta fångsten bassängen och placera det där att det inte kommer att få spillts.
5

Ta bort sadeln på din motorcykel. Hitta rätt uttag som passar skruvarna. Avlägsna bultarna och sätet kommer bara att släppa. När sitsen är avstängd kommer du att se den cylinder som inrymmer oljefiltret.
6

Ta bort locket till cylinderns hölje och ta bort cylindern.
7

Ta bort klipp som håller cylindern lock på plats, med hjälp av nål-tång. Ta av locket och ta bort det gamla oljefiltret.
8

Sätt det nya filtret i cylindern och låsa locket på plats igen. Sätt cylindern tillbaka i sitt hem och byta cylinderns bostäder lock.
9

Byt sätet och säkra bultarna igen. Bogserbåt på sätet för att se till att den är säker.
10

Häll ny olja i din oljetank. Läs servicehandboken för att ta reda på exakt hur mycket olja du behöver. Alla modeller är något annorlunda. Sätt på locket på ordentligt så att du inte har några utsläpp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109743.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.