Hur man tar bort kopplingen på en CRF 100

Hondas CRF100F är en robust cross-inspirerade dirtbike som var avsedd att vara en nybörjar maskin. Medan det byggdes för att klara de hårda körförhållanden hittades på en motocrossbana, är CRF100F inte okänslig för slitage. Clutch misslyckande är ett vanligt problem, som ofta kändes som kopplingen slira eller en ökning av motorns varvtal utan att faktiskt driva motorcykeln framåt. Detta orsakas av slitage eller glasering av fiber och stål Plattorna i kopplingen. Kopplingsskivorna eller kopplingsanordning som helhet kan tas bort och ersättas med de flesta CRF ägare utrustade med en grundläggande mekaniker verktygssats. Saker du behöver
10, 14 och 17 hylsor mm
Hylsnyckel
Oil fånga pan
Momentnyckel
12 mm skiftnyckel
Yttre låsring tång
SAE 10W-40 mc-motorolja
Låsring
Visa fler instruktioner
1

Park ditt CRF100F på cykelställ och starta motorn. Låt motorn gå på tomgång under tre minuter att värma motoroljan, sedan stanna motorn och låt den svalna i 10 minuter.
2

Lägg ut en olja fånga pan under motorn, ta sedan bort avtappningspluggen från botten av motorns vevhus, med användning av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva oljeavtappningspluggen på plats för hand när oljan runnit till en ljus dropp. Dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
3

Lossa kopplingsmuttern kabellås, som ligger på baksidan av höger vevhuslock, med hjälp av en 12 mm öppen -end skiftnyckel. Dra kopplingen kabeln ur urkopplingsmekanismen arm, belägen på baksidan av den högra vevhuslock.
4

Avlägsna kickstart spaken, med hjälp av en 10 mm hylsa. Ta den högra konsolen fotpinnen, med hjälp av en 14 mm hylsa. Ta bort höger vevhuslock och packning, med hjälp av en 10 mm hylsa.
5

Dra kopplingen lyften stift ut från mitten av kopplingen korgen, som ligger på höger sida av motorn. Skruva loss alla fyra skruvarna från kopplingen hissplattan, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra hissplattan och alla fyra fjädrar Koppling ur i kopplingens korgen.
6

Ta bort låsringen från motorns utgående axel, som finns i mitten av kopplingen korgen, med hjälp av externa låsringstång. Dra den yttre plattan kopplingscentrumet, alla sju kopplingsskivorna och kopplingens tryckplatta ut av kopplingen korgen. Separera de fyra plattorna fiber clutch från de tre stålplåt koppling.
7

Ta spline brickan och den yttre kopplingskorg från motorns utgående axel.
Clutch Installation

8

Skjut yttre kopplingskorg och spline brickan på motorns utgående axel. Skjut plattan kopplingstrycket i kopplingen korgen.
9

Blötlägg kopplingsplattorna i SAE 10W-40 motorcykel-grade motorolja för 10 minuter. Skjut kopplingsplattorna in kopplingskorgen, börjar med en fiber kopplingslamell följt av en stål kopplingslamellen. Växla mellan fiber och stålplattor tills alla sju kopplingsplattorna har installerats i kopplingen korgen.
10

Skjut den yttre plattan kopplingscentrumet över kopplingsplattorna. Placera en ny låsring i spåret skuren i slutet av motorns utgående axel, med hjälp av externa låsringstång.
11

Place alla fyra kopplingsfjädrar på kopplingstrycket plattans exponerade fjäder torn. Placera stiftet kopplingen hiss i mitten av hissplattan, placera sedan hissplattan över kopplingsfjädrar. Skruva alla fyra bultar i kopplingen hissplattan och kopplingstryckplattan, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Växla mellan bultarna i en korsvis för att jämnt fördela tryck mot hissplattan.
12

Sätt tillbaka rätt vevhuslock och packningen på motorn, med användning av en 10 mm hylsa. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds. Installera om kickstart spaken och dra spaken bulten till 9 foot-pounds. Sätt tillbaka den högra konsolen fotpinnen och dra åt fästet bultarna till 29 foot-pounds.
13

Hook kopplingen kabeländen in spärren inbyggd i urkopplingsmekanismen armen. Placera kopplingen kabeln i kabel hållaren, dra åt kopplingen muttern kabellås.
14

Skruva av oljelocket från toppen av den högra vevhuslock. Fyll motorn med tre fjärdedelar av en liter SAE 10W-40 mc-motorolja, skruva sedan oljan locket på plats.
15

Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter värma den nya oljan. Stanna motorn och låt oljan sedimentera i fem minuter. Kontrollera oljenivån med hjälp av olje locket integrerade oljestickan. Helst ska oljenivån ligga mellan mätstickan övre och lägre betyg. Lägg små mängder olja i motorn om oljenivån är under mätstickan nedre märket. Skruva oljan locket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111614.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.