Felsökning av en läcka Motorcykel Radiator

Motorcyklar skiljer sig från vanliga bilar på många sätt, men det finns vissa uppenbara likheter också. Motorcyklar använder också en förbränningsmotor för att driva cykeln framåt, och dessa motorer skapa en hel del värme. Radiatorn fungerar som ett tillförselsystem för kylvätska som håller motorn från överhettning och avlägsnar värme från systemet. En radiator läcka i en motorcykel är ett allvarligt problem som kräver omedelbar felsökning för att förhindra ytterligare mekaniskt fel. Saker du behöver
Cold-svetsning sealer
Visa fler instruktioner
1

Leta efter tecken på kylvätska på eller runt cykeln. De första tecknen på en radiator läcka blir en låg kylvätskenivå och kylvätska runt motorcykeln. Tvätta cykeln utsida för att göra det lättare att hitta den specifika källan till läckan. Det kan komma från en slang anslutning i kylaren eller en spricka i kylaren skalet själv.
2

Kontrollera kylarlocket. Locket bör hålla kylaren trycksatt 18-30 PSI beroende på din cykel modell, och om locket inte fungerar, kan det trycklöst kylaren och låt kylvätska läcka ut genom locket. Byta locket kommer att lösa problemet.
3

Töm kylaren om du hittar en spricka i en söm, och rengör området runt sprickan för att ta bort smuts eller skräp. Applicera en kall-svets sealer till sprickan, och sedan flytta spill slangen över till vakuum porten på insugningsröret. Ta av fördelarlocket och starta motorn för att skapa ett vakuum som kommer att hjälpa suga förseglaren i sprickan. Detta skapar en bättre tätning. Placera slangen tillbaka och fylla på kylaren. Detta är en tillfällig fix tills du kan få kylaren ersatt, och bör inte betraktas som en permanent svets.
4

Vänta minst två timmar så att sealer torka helt innan motorcykeln körs.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107933.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.