Hur du justerar kopplingen på en 2006 Yamaha Midnight Star 1700

Yamahas Road Star Midnight cruiser använder en vanlig kabel-manövrerad spak för att manövrera motorcykeln kopplingen. Till skillnad från den hydrauliska kopplingen finns på Warrior modellerna tillåter Road Star Midnatts kabelsystem åkaren att justera kabelns spänning för att kompensera för en eventuell sträckning av kabeln. Justering kan även ändra kopplingen engagemang punkten, så att ryttare med olika handstorlekar till förinställt hur långt kopplingshandtaget måste dras in innan inkoppling av kopplingen. Bara några grundläggande verktyg som behövs för att utföra denna uppgift, men räkna med att spendera minst 15 minuter på jobbet. Saker du behöver
Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
Kontrollera Clutch Cable Tension
1

griparkopplingen i något tills det börjar att dra kopplingen kabel.
2

Notera bredden på mellanrummet mellan kopplingshandtaget och kopplingshandtaget abborre. Helst bör detta gap inte vara bredare eller smalare än 1/8 av en tum.
3

Släpp kopplingshandtaget.
Justera Clutch Cable

4

Lossa den stora muttern runda lås på styret änden av kopplingen kabeln manuellt.
5

Justera kabeln spänning, med en kombination skiftnyckel för att vrida justeringsanordningen på änden av kopplingskabeln. Vrid justerskruven medurs för att lossa kabeln eller moturs för att dra åt den.
6

Kontrollera vajern vid kopplingshandtaget, enligt den metod som visas i avsnitt 1. Dra åt justerskruven s låsmuttern mot kopplingshandtaget abborre om det finns en 1/8-tums klyfta mellan kopplingshandtaget och abborre. Fortsätt till nästa steg om kabeln spänning inte är inställd på rätt gap.
7

Följ kopplingen kabeln från styret till motorn för att lokalisera justeraren på kabelns halvvägs.

8

Lossa justerskruven s låsmuttern med kombinationen skiftnyckel.
9

Använd kombinationen skiftnyckel för att vrida justeringsanordningen medurs för att lossa kabeln eller moturs för att dra åt den.

10

Kontrollera vajern vid kopplingshandtaget med den metod som anges i avsnitt 1. Dra åt justerskruven s låsmuttern med kombinationen skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107802.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.