Motorcykel däckdimensioner Explained

Två kodningssystem används i USA för däck storlek motorcykel. Man använder siffror för att uttrycka däckstorlek, den andra använder en kombination av siffror och bokstäver. Antingen systemet kan dock lägga till bokstäver till storleken för att ge annan information om ett däck. Var man ska leta

Titta på sidoväggen för däckdimension. Exempel på däckstorlekar är 130/90 16 och MT90 16. Addera Rim Storlek
p Alla däckstorlekar slut med diameter, i inches, av fälgen som går med som däcket. Däck limmat 130/90 16 och MT90 16 skulle både passa en 16-tums fälg.
Aspect Ratio

däckets höjd dividerat med dess bredd, eller "bildförhållande", är numret före fälgdiameter i både däck dimensionering system. Till ett 130/90 16 och en MT90 16 däck, är proportionerna 90, det vill säga höjden av däcket är 90 procent av dess bredd. Addera Metric Dimensionering

En allt-siffran däckstorlek t.ex. 130/90 16 betyder att däcket är 130mm bred på en 16-tums fälg med ett bildförhållande på 90. Denna metod kallas "metrisk", trots att fälgen storlek är i inches. Vissa däck visar bredd i inches och utan sidförhållandet --- exempelvis 5,00 --- 16 för ett däck 5 inches bred på en 16-tums kant (med streck visar däcket är förspänningen-lagers konstruktion).

siffror och bokstäver

I den äldre "alfanumeriska" dimensionering systemet, ett brev till vänster om bildförhållandet anger däckets bredd. Till exempel, på ett däck formaten MT90 16 innebär T däcket är 130mm bred. Den andra bokstaven är den som betyder --- de alla börjar med M, för "motorcykel".
Andra bokstäver

Minns, brev till vänster om bildförhållande show däckets bredd i det alfanumeriska dimensionering systemet. Brev som dyker upp på andra håll i båda däcken dimensionering systemet visar hastigheter och byggande av däcket, till exempel, betyder R eller B däcket är radiella eller bältade-bias konstruktion, och Q, S, T, U, H, V, W , Y och Z anger maximala hastigheter däcket klarar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106389.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.