Hur Byt O-ringen i min Harley Sportster s Shifter

Harley-Davidson Sportster shifter axlar penetrera yttre primära enheten lock. På Sportsters med mittmonterade reglage, monterar shifter spak direkt till shifter axeln. Sportsters med framåt kontroller har spaken shifter foten ansluten till shifter axeln genom mellanliggande koppling. Eftersom den primära enheten fallet innehåller olja för att smörja den primära enheten och transmissionsdelar är axeln tätad med en skiftare axeltätning, som ser ut som en O-ring när de installeras men är faktiskt en O-formad hylsa. Denna tätning förhindrar oljeläckage och vatten intrång. Ålder och hög användning kan orsaka shifter axeltätningen att försämras och misslyckas. Saker du behöver
Allen driver
Ratchet
Spring-hook Tool Review Ny shifter axeltätning
HD Primary Kedjehus smörjmedel eller motsvarande
Foot-pound momentnyckel
Shop rag
Visa fler instruktioner
1

Notera placeringen av spaken eller kopplingen på splines shifter axeln innan demontering.
2

Ta spaken shifter foten eller manöverlänkage skruv spaken nypa, med en spärr och Allen drivrutin. Dra spaken eller bindning av shifter axeln. Skjut brickan gummi shifter utanför shifter axeln.
3

Dra gamla shifter axeltätningen ur sitt urtag i den primära kedjan-fallet täcker med en fjäder-krok verktyg. Iaktta försiktighet för att undvika repor på finishen på den primära luckan.
4

Smörj insidan och utsidan av den nya shifter axeltätningen med färska chain-case smörjmedel. Skjut in den nya tätningen shifter skaft på växelreglaget axeln tills den bottnar i sitt urtag i den primära kedjan-fallet täcker.
5

Montera gummibrickan, shifter spak eller koppling, och nypa skruv, positionering spaken eller kopplingen som det var innan demontering. Dra åt nypa skruven till 16 till 20 foot-pounds, med en fot-pund momentnyckel och Allen drivrutin.
6

Torka smörjmedel från den primära locket med en ren, mjuk, butik trasa.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111592.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.