Hur man bygger en Kawasaki Huvudcylinder

Din Kawasaki motorcykel bygger på en väl fungerande huvudcylinder att generera och överföra den hydrauliska kraften som driver sina bromsar. En läckande eller skadade huvudcylinder kommer att minska denna hydraulisk kraft, minska bromsegenskaper motorcykeln avsevärt. Medan fullständigt byta huvudcylindern är den enklaste metoden, är det också mycket dyrare. Som ett alternativ, kan återuppbygga huvudcylindern med nya inre delar ske relativt enkelt och billigt. Saker du behöver
10-mm skiftnyckel
14-mm skiftnyckel
Broms rengöringsspray
Spårringstång
Låsringar
Container
DOT3 bromsvätska
Dammskydd
Flat skruvmejsel
Handpump
O-ring
Outer Tätningslock
Piston
Tänger
Reservoir membran
Shop handdukar
Hylsnyckel och uttag
Soft pensel
Visa fler instruktioner
1

Lossa den främre bromshuvudcylindern vätskebehållare och dränera bromsvätska med en handpump. Ta fram huvudcylindern från motorcykeln. Använd en hylsnyckel skruva huvudcylindern s bultar och dra huvudcylindern bort från styret. Använd en 14 mm nyckel för att skruva loss banjobult från slutet av huvudcylindern och dra bort bromsledningen. Låt eventuell kvarvarande bromsvätska rinna ned i en behållare och torka omedelbart med en ren butik handduk.
2

isär huvudcylindern. Med hjälp av en tång, lossa vätskebehållare s slangklämmor och dra behållaren bort från huvudcylindern. Avlägsna behållaren kontakten på huvudcylindern, med hjälp av ett par av fjäderringstängerna att ta bort den inre låsringen bakom kontakten yttre tätning lock. Dra ur kontakten tätningslocket och inre O-ringen ur huvudcylindern.
3

Lokalisera dammskyddet av gummi och tryckstång under bromshandtaget. Ta bromshandtaget s låsmuttern med en 10-mm skiftnyckel och skruva loss spaken vridbulten med en flat skruvmejsel. Dra in bromshandtaget bort från huvudcylindern. Dra dammskydd och tryckstången ur huvudcylindern. Avlägsna den inre låsringen med ett par fjäderringstängerna och dra ut kolven ur huvudcylindern. Torka omedelbart bort eventuellt kvarvarande bromsvätska med en ren butik handduk.
4

Rengör huvudcylinder bostäder med en broms rengöringsspray och en mjuk borste. Ta bort eventuell smuts på de inre och yttre ytorna av huvudcylindern och torka torrt med en ren butik handduk.
5

Sätt i en ny kolv i huvudcylindern och fäst den med en ny låsring. Sätt in originalskivan tryckstången in i huvudcylindern och täcka den ett nytt dammskydd. Sätt tillbaka bromsarmen, sätta in och dra åt svängbulten med en flat skruvmejsel. Skruva fast låsmuttern på plats och dra åt med en 10-mm skiftnyckel.
6

Förbered fluidreservoaren kontakt för installation. Placera en ny yttre tätningslock över kontakten och tillbaka det inre O-ring. Sätt i kontakten i huvudcylindern och fäst den på plats med en ny O-ring.
7

Återkoppla vätskebehållare till huvudcylindern. Med hjälp av en tång för att lossa behållaren s slangklämmor, skjut slangen på huvudcylindern kontakt. Byt ut behållaren s gummimembran.
8

tillbaka huvudcylindern på motorcykelns styre, med hjälp av en hylsnyckel för att infoga och dra åt huvudcylindern s bultar. Sätt tillbaka bromsledningen till huvudcylindern, med hjälp av en 14-mm skiftnyckel för att dra åt banjoskruven.
9

Fyll huvudcylindern är reservoar med färska DOT3 bromsvätska och lufta bromssystemet tills luften instängd inom bromsledningen har tagits bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107311.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.