Problem med en Honda CB250

Hondas CB raden av motorcyklar har varit i produktion sedan 1960-talet. Det är en av de mest populära linjerna i motorcykeln som någonsin byggts. De relativt få konstruktionsändringar av CB motor, inklusive CB 250, är ​​ett bevis på den utmärkta design och hållbarhet i dessa maskiner. De vanligaste problemen återfinns i äldre CB 250S, och de är de typer av problem som kan hittas i någon fyrtakts motorcykel efter tillräckligt med tid och användning. Förgasare

Medan CB 250 är en encylindrig, fyrtakts motor, några CB 250S matas med dubbla förgasare och en del av en enda förgasare. Oavsett, i dessa sparsamma motorer, är den mest sannolika problemet du kommer stöta med förgasning. Av naturen är små motorer sker mer genom små förändringar i frö förgasare. Den CB250, liksom alla motorcyklar --- speciellt om de bara är vana säsongsvis --- är benägen att "lackering" eller bränsle rester härdning i förgasaren från sammanträdet. Addera Ignition

Moderna CB 250S har elektroniska tändsystem. Tidigare modeller hade mekaniska, poängsystem. Brytaren punkter är känsliga för fysiskt slitage. När de bär, det ändrar tändningen en aning. Så, från tid till tid, måste de justeras och, ibland, ersatt.
Ventiler

Den största motorn förändringen av CB250 har sett över åren är övergången från en enkel överliggande kamaxel med dubbla överliggande kamaxlar. Varje konfiguration kräver regelbundna justeringar. Ventil tillträde och justering på de flesta centralbanker, särskilt den encylindriga centralbanker, är ganska lätt. Med användning, alla CB ventiler kräver justering. Annars kommer motorn tappar kraft och bränsleeffektivitet. Om de är tillräckligt långt ut ur justering, kan motorn skadas.
Övriga problem

Medan CB250 har ett mycket enkelt elsystem, de elektriska komponenterna är exponeras. Äldre centralbanker är särskilt benägna att oxiderade eller på annat sätt äventyras elektriska anslutningar. Kablar, inklusive koppling kablar, broms och kablar gasreglage är benägna gör uttorkning eller få "klibbiga". De kan ofta justeras och smörjas. Ibland gjorde de måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110856.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.