Hur ta hand om Suzuki S83

Suzuki Boulevard 83 är en motorcykel byggd för bekväm körning på väg. Den V-twin, har 83 kubik-tums motorn 72 hästkrafter från fabriken, massor av kraft för cruising på motorvägen. Den Boulevard 83 infördes i Suzuki lineupen i 2005, men produktionen bara varade i tre år. Precis som alla cyklar kräver Suzuki 83 en konsekvent underhåll schema för att hålla attraktionen smidig och gillar nya. Medan det finns gott om cykel mekaniker som har tune-up paket som finns tillgängliga, service din motorcykel hemma är relativt enkel och kommer att spara pengar. Saker du behöver
Eftermarknad luftfilter
5W30 motorolja och oljefilter
Wrench in
Recycling pan
Medelstora hink
Diskmedel
skurborste
Slang med sprutmunstycke
Automobile vax nära Old T-shirt
Visa fler instruktioner
Byt luftfilter
1

Skruva ur skruvarna som håller sätet för Suzuki 83 till ramen. Lyft upp sätet för att komma åt luftfiltret rutan.
2

Lossa hårdvara som håller luftfiltret rutan tillsammans. Denna hårdvara ska snäppa på plats, eftersom det kräver lite ansträngning för att dra isär.
3

Dra gamla luftfiltret ut från kortplatsen med händerna. Lägg märke till att beståndet luftfiltret är en tunn, papper design. Eftermarknad byte filter är konstruerade av en återanvändbar wire-mesh material, ökar prestanda och bränsleeffektivitet i din cykel. För framtida referens, kan dessa filter tas bort och rengöras med rätt filter rengöringskit. Kassera det gamla luftfiltret ordentligt.
4

Sänk det nya luftfiltret på plats, se till att den sitter säkert i luftfiltret rutan. Stäng luftfilterboxen och fäst knäppa hårdvara för att stänga.
5

Återkoppla Suzuki 83 säte och skruva åt bultarna för att hålla den på ramen igen. Dra åt dessa bultar tills stolen företagen på plats.
Byt olja och oljefilter
6

Starta din Suzuki 83 motor och låt den gå en period på tio minuter, uppvärmning av motorolja och prepping det för dränering.
7

Placera en olja återvinning behållare under avtappningspluggen på cykeln. Avlägsna oljepåfyllningslocket att låta oljan rinna konsekvent och snabbt.
8

Dra pluggen ut ur oljebad och låt all motorolja rinna helt i återvinning container. Byt avtappningspluggen när du är klar. Häll inte ut oljan ned något konventionellt avlopp. Kontakta din lokala återförsäljare för hjälp.
9

Vrid oljefiltret locket moturs med nödvändig nyckel för att ta bort. Dra gamla oljefiltret från filterlocket och släng helt. Installera de nya filterhuset till filterlocket. Vrid filtret medurs med din hand tills den sitter.
10

Häll fyra liter ny motorolja i motorn oljebad. Byt oljepåfyllningslocket och starta motorn. Efter fem minuter, kolla oljestickan för oljenivå. Lägg mer olja till motorns facket om det behövs.
Utseende
11

Fyll hinken med varmt vatten, tillsätta ett par koppar tvål medan vattnet fylls på toppen. Hålla din Suzuki 83 utseende och motordelar ren kommer att säkerställa ett elegant utseende och mjuk gång.
12

Skrubba motordelar, fendrar och kåpor av Suzuki 83. Se till att all smuts och skräp är helt rensat bort, så elementärt uppbyggnad på delar kärnmotor kan negativt påverka motorns prestanda. Eftersom du just installerat ett nytt luftfilter, motorolja och oljefilter, områden runt dessa delar bör redan vara tillräckligt ren.
13

Anslut en slang till ett avlopp så att du kan skölja tvålvatten off av cykeln. Spraya ner cykeln ordentligt tills all tvålvatten har runnit ut på marken.
14

Ansök auto vax till en gammal T-shirt som du inte har något emot att använda för vax ansökan. De flesta webbplatser och handledning vaxning kommer rekommendera applicera vax med en professionell polering maskin, men bara en klick vax med en bomullstuss material fungerar lika bra. Snurra vaxet på kroppen och kåpor av S83, och sedan torka bort när hela cykeln har täckts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110923.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.