Hur man fixar en lös koppling på en 1984 Honda Shadow

Kopplingen används av Hondas 1981 VT500 Shadow bygger på friktion, som genereras av en stapel av fiber och stålplattor hålls inom kopplingen korgen, för att överföra motorns effekt till sändningen. Som kopplingshandtaget dras in, är dessa plattor dras bort från kopplingen korgen, släppa kopplingen från transmissionen. När spaken släpps, är kopplingsskivorna pressas samman av en uppsättning fjädrar. De kopplingsfjädrar och plattor, liksom kopplingen kabel, kommer att börja bära och orsaka lös-känsla åtgärd som kan få kopplingen att slira vid ridning. Saker du behöver
4 mm insexnyckel
Hylsnyckel
10 och 12 mm hylsa
skjutmått
Kopplingsfjädrar
kopplingsskivor
10W-40 mc-specifika motor olja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Justera Clutch Cable
1

griparkopplingen in tills du känner motstånd, vilket innebär att armen har börjat dra kopplingen kabeln. Mät avståndet mellan kopplingshandtaget och kopplingshandtaget abborre på denna punkt. Helst bör gapet vara exakt 1/8 tum för att ge tillräckligt med släck i kabeln. Justera kopplingen kabeln, med skruven kabel skaderegleraren på baksidan av kopplingshandtaget abborre, om gapet är mindre än eller större än 1/8 tum.
2

Lossa rund kabel mutter skaderegleraren lås för hand. Vrid justerskruven moturs för att sträcka kopplingswiren eller medsols för att lossa kopplingen kabeln.
3

griparkopplingen på igen tills du känner motstånd. Dra åt låsmuttern mot kopplingshandtaget abborre för hand, om kopplingshandtaget gapet är satt till 1/8 tum. Justera kabeln spänning som behövs, så kolla gapet igen. Byt ut lameller eller fjädrar, om justering av kopplingen kabeln inte avhjälpa problemet. Addera Byta kopplingsskivorna och Springs | Boka 4

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står och ta bort den högra främre foten-peg fäste, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel.
5

unbolt kopplingskåpan från höger sida av motorn, med hjälp av en 4 mm insexnyckel, till exponera kopplingens korgen. Skruva kopplingsfjädern bultar från centrum av kopplingen korgen, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra lamellkopplingen lyftaren och fjädrarna kopplingen ur centrum av den yttre kopplingsskivan för hand.
6

Mät längden på kopplingsfjädrar, med användning av ett skjutmått. Byt kopplingsfjädrar som en uppsättning, om någon av fjädrarna åtgärden mindre än 1,49 tum i längd.
7

Dra den yttre tryckplattan bort av kopplingen korgen för hand, skjut kopplingsplattorna ut i ordning. Inspektera kopplingsplattorna individuellt för synliga skador, såsom sprickor eller brott, sedan mäta tjockleken på plattorna med ett skjutmått. Byt ut skadade kopplingsplattorna eller plattor med en tjocklek av mindre än 0,12 tum. Håll kopplingsplattorna i den ordning de togs bort.
8

Blötlägg nya kopplingslamellerna i 10W-40 mc-specifika motorolja under 15 minuter, skjut sedan de nya kopplingslamellerna in kopplingen korgen en i taget, med början med en fiber platta följt av en stålplatta. Sätt tillbaka det yttre tryckplattan på kopplingen korgen. Trä på kopplingsfjädrar till yttre tryckplatta, sedan tillbaka lamellkopplingen lyftaren över den yttre tryckplatta och fjädrar koppling. Dra åt bultarna kopplingsfjäder till 9 foot-pounds med en momentnyckel och en 10 mm hylsa.
9

tillbaka kopplingskåpan på vänster sida av motorn, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Dra åt bultarna kopplingskåpa till 9 foot-pounds, med en momentnyckel och en 4 mm Allen socket.
10

tillbaka höger främre fästet fotpinnen, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Justera spänningen kopplingskabel och kopplingshandtaget gapet, som beskrivits ovan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111464.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.