Felsökning av ett oljeläckage i Air Cleaner av en Harley Davidson

förekomsten av olja som läcker från din Harley-Davidsons luftrenare är det första symtomet på ett tillstånd som kallas "genomblåsningstryck," vilket gör att trycket som genereras inom motorns förbränningskammare att blåsa förbi kolvarna. Detta tryck tvingar olja ur motorns vevhus och in i luftrenaren. Genomblåsning påverkar motorns förmåga att komprimera luft och bränsle för att skapa den förbrännande kraft behövs för att driva. Däremot kan ett liknande oljeläckage uppstå om motorcykeln oljetank är överfylld. Även den andra orsaken är inte lika skadligt, kan den orsaka genomblåsningstryck om den inte snabbt behandlas. Saker du behöver
Handpump
5/8-tums tändstiftshylsor
Hylsnyckel
Compression mätare
SAE 20W-50 mc-motorolja
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
oljenivåkontroll
1

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter så att motoroljan värmas i oljetanken. Stanna motorn, låt oljan sedimentera i fem minuter.
2

Kontrollera oljenivån med mätstickan kopplad till oljetanken. Om oljenivån ligger över den övre markeringen på oljestickan, är oljetanken överfylld. Tanken har ett ventilationsrör som leder in i vevhuset, där det så småningom kommer att blåsas in i luftrenaren genom ett separat ventilationsrör.
3

Tappa ut överflödig olja, med hjälp av en handpumpen tills oljenivån ligger mellan övre och undre markeringarna på oljestickan.
kompressionsprovning
4

Ta bort tändstiften från både motorns cylindrar med en 5 /8-tums tändstiftshylsor och en hylsnyckel. Skjut tändstift in i tändkablarna, sedan mals tändstiftets elektroder mot motorns cylindrar för att undvika skador på tändspolen.
5

Screw en kompression mätare i den främre cylindern tändstiftshålet. Vrid gashandtaget i ett helt öppet läge.
6

Slå på tändningen och tryck på startknappen för att bygga upp tryck i den främre cylindern. Släpp startknappen när kompressionen nål inte längre rör sig. Helst ska mätaren indikerar en minsta komprimering av 125 psi.
7

Avlägsna tändstiftet om komprimering är mindre än 125 psi. Häll ett halvt uns av SAE 20W-50 mc-motorolja i cylindern, sedan testa den cylinderns komprimering. Om komprimering läsning ökar måste kolvringarna och cylindern ses över eftersom kolven inte längre kan upprätthålla en tätning mot cylinderväggen. Kompression mätare
8

Skruva loss och placera den i den bakre motorn cylinder. Kontrollera cylinderns komprimering med hjälp av samma metod som för den främre cylindern.
9

Skruv tändstiften in i motorns cylindrar och dra dem till 18 foot-pounds med hjälp av en momentnyckel.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111593.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.