Hur du justerar en Honda CB360T s Ventiler

Kontroll och justering din Honda CB360T s ventiler är en viktig men ofta bortglömd steg för att upprätthålla motorcykeln. Honda rekommenderar att en ventil inspektion, åtföljd av justering utföras varje 3000 miles för att se till att motorns insugs-och avgasventilerna är öppna och stänga ordentligt. Om spelet mellan ventilerna och deras lyftare är inte inom ett visst område, kommer din CB360 prestanda börja lida. Om spelet är för långt ur justering, kan betydande skador ske inom motor. Saker du behöver
Wood | Shop trasor
stjärnskruvmejsel
10mm, 14mm och 17mm box skiftnycklar
0,002 tum och 0,003 tum bladmått
Flat skruvmejsel

Visa mer instruktioner
1

Park ditt CB360T på dess centrum står och låt den svalna i minst 12 timmar.
2

Lås sätet och lyft upp sitsen . Dra gummistövel av tången vid basen av bensintanken. Lyft basen av tanken upp något och stötta den på plats med en träbit för att ge bättre tillgång till motorns topplock.
3

Lägg en trasa över vänstra avgasröret och den nedre ramen järnväg. Skruva loss alla tre bultar från runda generatorn locket på vänster sida av motorn med en stjärnskruvmejsel. Placera en 14mm ringnyckel över bulten i centrum av generatorn svänghjul.
4

Skruva lyftaren täcker från framsidan och baksidan av motorns topplock med en 17 mm skiftnyckel.

5

Vrid generatorn svänghjulet moturs med 14mm ringnyckel och observera rörelsen av din CB360T vänstra intag lyftare, placerad ovanför vänstra förgasaren. Vrid svänghjulet tills tappet sänker och höjer helt igen. Fortsätt att rotera svänghjulet tills LT markeringen tryckt på svänghjulet ansikte är i linje med tidsinställningen skåran skärs in i toppen av generatorns stator. Avståndet mellan spetsen av den vänstra intaget ventillyftare
6

Åtgärd justerskruven och den intaget ventilspindeln med en 0,002-tums bladmått. Helst ska bladmått glida mellan justerskruven och ventilspindeln med en liten mängd motstånd eller drar. Om inget motstånd känns eller om mätaren inte kan införas på alla, är inloppsventilen ur specifikationen.
7

Justera inloppsventilen för avslutande med en 10mm fast nyckel och en skruvmejsel. Placera din platt skruvmejsel i spåret på intaget tappet s justerskruv huvud och lossa skruven s låsmuttern med 10mm nyckel. Skjut din 0,002 tum bladmått mellan lyftaren s skruv och ventilskaftet. Lossa justerskruven med en skruvmejsel för att öka clearance, eller dra åt skruven för att minska clearance. Håll justerskruven på plats med din platt skruvmejsel och dra åt skruven s låsmuttern med 10mm skiftnyckel gång ett lätt motstånd känns när du sätter in eller tar bladmåttet.
8

Kontrollera och justera vänster avgas ventilens clearance, som ligger ovanför den vänstra avgasröret på framsidan av motorn, med användning av den metod som beskrivs i föregående steg. Använd en 0,003-tums bladmått för att mäta avgasventilen s avslut.
9

Vrid generatorn svänghjul moturs hela 180 grader och anpassa svänghjulet T märket med timing hack skuren i statorn. Kontrollera och justera rätt intag och avgasventiler 'clearance efter den metod som beskrivs tidigare.
10

Skruv ventillyftåren täcker på plats på toppen av motorns topplock med 17 mm skiftnyckel. Montera generatorn locket på vänster sida av motorn och skruva bultar på plats med stjärnskruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110965.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.