Hur man tar bort en ZX10 Fairing

Reparera en Kawasaki Ninja ZX-10R: s motor och kylsystem kräver avlägsnande av intrikata arrangemang av motorcykelns aerodynamiska spackling paneler. Komma under sin hud av plast kan synas alltför komplex, tack vare de många skruvar och fästen knutna varje panel till motorcykelns ram. Även om det är ganska enkelt och kan uppnås med endast ett fåtal verktyg, ta bort kåporna från en ZX-10R är mer tidskrävande än något annat. Räkna med att spendera minst en timme på denna uppgift. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
3, 4 och 5 mm Allen skiftnycklar
10 mm socket
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Skruva loss bulten från sidopanelerna under förarsadeln, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Dra sidoluckan s monteringsstift ur gummigenomföringarna på motorcykelns ram.
2

Skruva ur skruvarna på sidorna av sadeln, nära bensintanken, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Skjut sätet mot svansen spackling och lyft bort den från ramen.
3

Lossa plastnitar från nedre kåpa, med hjälp av en skruvmejsel för att lyfta centrum bit ur niten . Dra lossnade nitar ur den undre kåpan. Lossa skruvarna längs toppen och botten av de nedre kåpor, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Sänk spackling till marken och dra ut den från under motorcykeln.
4

Lossa skruvarna i ändarna på de övre inre spackling paneler, placerade på med sidan av gastank, med en 4 mm insexnyckel. Dra panelerna på baksidan av motorcykeln tills monteringsflikarna på framsidan av panelen befrias från den övre kåpan.
5

Skruva ur skruvarna som fäster de mittersta kåporna till den övre kåpan och ram, med hjälp av en 4 mm och 5 mm insexnyckel. Lossa skruvarna på den inre delen av de mittersta kåporna, nära framhjulet, med hjälp av en 4 mm insexnyckel.
6

Dra mittersta kåporna bort från ramen något. Nå bakom kåpan och lossa de främre blinkers från motorcykelns ledningsnät. Ställ i mitten kåpor åt sidan.
7

Skruva ur skruvarna från omkretsen av vindrutan på den övre kåpan, med hjälp av en 3 mm insexnyckel. Dra vindrutan från den övre kåpan och mot baksidan av motorcykeln.
8

Reach i den övre kåpan och bakom hastighetsmätaren församling. Koppla ur hastighetsmätare på motorcykelns ledningsnät. Skruva par bultar på vardera sidan av hastighetsmätaren s ledningar, med hjälp av en 10 mm hylsa.
9

Reach runt den övre kåpan och pannlampan. Koppla av strålkastare lökar från ledningsnätet. Dra hela övre kåpan och strålkastare åtskild från motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108381.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.