Hur att blöda en koppling på en Honda V45 Magna

Hondas VF700C, bättre känd som V45 Magna, var en cruiser-stil motorcykel som drivs av en 700-kubiks V-Four motor baserad på VF750: n Interceptor sport cykel. Motorns imponerande uteffekt krävs hårdare än normalt kopplingsfjädrar för att förhindra över-driver transmissionen. En hydrauliskt manövrerad koppling användes för att minska mängden av styrka ryttaren som krävs för att inkoppla eller urkoppla kopplingen från transmissionen. Emellertid kunde fluiden i kopplingskretsen kontamineras av luft eller skräp, vilket minskar det hydrauliska trycket och ger en mjuk, ineffektiv koppling åtgärder. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Spruta
12 mm fast nyckel
DOT 3 bromsvätska handduk
Shop
8 mm fast nyckel
3 fot av klar plast slang
Plastbehållare
Visa fler instruktioner
1

Lyft Magna på dess centralstödet. Vrid styret åt höger tills kopplingen huvudcylinder, som ligger på vänster sida av styret, är helt plant.
2

bort vätskebehållaren locket från koppling huvudcylinder, med en stjärnskruvmejsel. Dra det inre membranet ut ur fluidbehållaren för hand, sedan suga ut gammal bromsvätska med en spruta. Fyll oljebehållaren till tre fjärdedelar av sin maximala kapacitet med DOT 3 bromsvätska.
3

Placera en 12 mm fast nyckel över banjobult fästa kopplingen slangen till kopplingen huvudcylinder . Vira en butik handduk över banjobult och din nyckel. Pumpa kopplingshandtaget 5 till 6 gånger, sedan dra i spaken hela vägen och hålla den på plats. Lossa Banjobult ett kvarts varv, med din nyckel, för att tvinga ut all luft i koppling huvudcylinder. Dra åt banjoskruven. Upprepa tills det är mindre än 2 mm i bromsvätska i koppling huvudcylinder, ta sedan bort din nyckel och torka bort spilld bromsvätska.
4

Följ kopplingen slangen från kopplingen huvudcylinder till kopplingens slavcylinder, ligger på vänster sida om motorns vevhus. Dra gummi dammskydd av avluftningsventilen, som ligger på toppen av kopplingens slavcylinder. Placera en 8 mm fast nyckel över avluftningsventilen, tryck sedan en 3-fots längd klar plastslang över avluftningsventilen utlopp. Ställ den fria änden av slangen i en plastbehållare.
5

Fyll oljebehållaren med DOT 3 bromsvätska. Pumpa kopplingshandtaget 5 till 6 gånger, sedan dra in kopplingshandtaget och håller den på plats. Lossa avluftningsventilen med din 8 mm fast nyckel ett kvarts varv för att tvinga bromsvätska och instängd luft ur kopplingens slavcylinder och in i plaströr. Dra avluftningsventilen med din nyckel, sedan långsamt släpp kopplingshandtaget för att dra ny bromsvätska i kopplingen slangen. Upprepa tills det är mindre än 2 mm i bromsvätska i oljebehållaren.
6

Inspektera färg och skick bromsvätska fångas i plaströr, liksom instängda luftbubblor eller skräp. Helst ska bromsvätskan vara tydlig och lätt bärnstensfärgad. Fortsätt blödning cylindern koppling slav, om bromsvätskan är mörkt eller om det finns luftspalter eller skräp i slangen.
7

Pull in kopplingshandtaget för att testa det hydrauliska trycket i kopplingssystemet. Spaken ska kännas fast och kommer att förlänga snabbt tillbaka i position när den släpps. Re-bleed cylindern koppling master och kopplingscylindern, om kopplingshandtaget känns mjuk och okänslig.
8

Dra plastslang från avluftningsventilen, med en butik handduk. Ta din ringnyckel och skjut dammskyddet av gummi över avluftning, för hand. Fyll på oljebehållaren halvvägs med DOT3 bromsvätska, skjut det inre membranet i reservoaren. Sätt tillbaka behållaren locket, med en stjärnskruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111466.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.