Byta batteri i en motorcykel

Batteriet är ett av de viktigaste delarna av en motorcykel. Byta ett dött eller tomt batteri är enkelt, men det finns några saker att se upp för. Allt från framställningen av batteriet till placering och positionering av batteriet i batterilådan måste beaktas för den mest effektiva användningen av denna vitala komponent. Förberedelser för installation

En standard blybatteri motorcykel batteri inte är ett plug-and-play-design. Det måste fyllas med syra före installationen. De flesta batterier säljs med syran i en separat sluten behållare för att förhindra spill och läckage. I detta paket hittar du ett plaströr tillsammans med den förseglade flaska syra. Röret fäster pipen på flaskan så att du kan fylla på batteriet utan att spilla frätande vätska.
P Om du har gummihandskar, bära dem vid hantering av syran. Det är svårt att överdriva farorna med batterisyra. Det kommer att äta genom kläder, bordsskivor, och hud. Det är en bra idé att ha lite bakpulver till hands för att neutralisera syran bör det råkar vara ett spill.

Påfyllning av batteriet är en enkel nog process, men att göra det utan att spilla innebär att ta din tid. Varje olika cell i batteriet har sin egen mössa, och måste fyllas individuellt till en markant nivå. Du kommer att märka när du fyller upp batteriet till dess märkt "full" nivå, kommer syran att börja reglera, och du kan lägga till lite destillerat vatten för att kompensera skillnaden.

Eftersom bly och syra bilda en kemisk reaktion för att skapa elektricitet måste batteriet sitta i ett par timmar innan du kan ta ut den. Den initiala kemiska reaktionen är exoterm (batteriet kommer att värma upp), så att du vet när den största delen av det sker när batteriet svalnar och du kan sedan koppla den nyligen fyllda batteriet upp till en långsam laddare för sin ursprungliga laddning . Denna laddning skede bör ta ett par timmar, och när det väl är gjort, är batteriet klart för installation. Addera Installera batteriet


Om du har fått rätt batteri för din cykel, bör det passa precis rätt in i batterilådan utan problem. Kom ihåg att alltid installera den positiva batterikabeln först. Om du ansluter den negativa först, och du trycker på ramen eller någon metalldel på cykeln) medan du fäster den positiva polen, kommer du orsaka en kortslutning i elsystemet.

Fundera också batteriets avluftning mekanismen. Standard blybatterier avger vätgas när de laddas. Batteriet har en ventil så att gaser inte bygga upp trycket. Ibland syran inne läcker ut, så använd en kort plastslang (ofta medföljer batteriet) till rutten syran ur ramen på cykeln så det landar säkert på marken.

När batteriet är installerat , ventilationsröret dirigeras säkert, se till att batteriet inte blir knuffad runt mycket. Detta bör inte vara ett problem för de flesta cyklar, eftersom batteriet släde är avsedd för en viss storlek batteri. Mest faktiskt har en rem som säkert kommer att hålla batteriet ner till magasinet för att förhindra den från att vända under en mager.
Skötsel av batteriet

Byta batteriet är inte slutet på vad du behöver göra - för att få ett långt liv av ditt batteri, måste du ta hand om det. Lämna aldrig din cykel parkerad med tändningen påslagen, eftersom det kommer att tömma batteriet. MC-batterier är avsedda att hållas i ett nästan konstant laddningstillstånd, vare sig från avgiftssystemet eller användning av en rännil laddare. När ett batteri avlopp helt och måste ladda, bär det ut i cellerna, vilket gör dem mindre effektiva - batteriet slits ut snabbare Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106412.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.