Hur man reparerar plast kåpor

Motorcykel kåpor, särskilt äldre uppsättningar, kan lätt bli knäckt, vare sig från vrak eller stretch och stam. Byta kåpor kan kosta en enorm summa pengar, så att förmågan att reparera kåpor själv kan vara en mycket användbar färdighet. Processen i sig är ganska enkel, och kräver endast enkla, vanliga verktyg. Saker du behöver
tvålvatten
gamla trasor
Lödkolv
Light-sandpapper
Air kompressor med fläkt änden
Plast glans beläggning
Visa mer instruktioner
1

Koppla in en lödkolv och låt den värmas upp medan du förbereder det trasiga området.
2

Rengör noga ytan kring den trasiga området med tvål och vatten och en gammal trasa. Se till att ytan är så ren som möjligt, som smuts och föroreningar kommer att orsaka fix att bli mindre effektiva.
3

Tryck den trasiga /spruckna området tillsammans, och använda lödkolven att smälta omgivande plast i sprickan. Arbetet från toppen av den spricka, sida till sida, hela vägen till botten. Oroa dig inte för mycket om hur fult det fix ser, eftersom detta kommer att fastställas senare.
4

Låt plasten torka i cirka 20 minuter innan du fortsätter.
5 < p> Använd ljus-sandpapper för att jämna ut fix och ta bort eventuella ringar eller bubblor. Få ytan så slät och jämn som möjligt.
6

Blås ytan av med en kompressor med en fläkt ände.
7

Spraya en liten mängd plast glans beläggning på en gammal trasa och sprida glans över det område du precis repareras. Detta kommer att hjälpa fix smälter in i omgivande plasten på kåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106324.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.