Borttagning av avgassystem på en V-Star 650

Yamaha V-Star 650 cruiser motorcyklar använde en sicksack, dubbla ljuddämpare avgassystem, med hjälp av ett par avgasrör som går från vardera av motorns cylindrar. En cross-over rör som förbinder de båda avgasrören hjälper motorn att andas lättare, förbättra V-Star prestanda och bränsleekonomi. Emellertid är den bakre cylindern avgasröret, cross-over-röret och den undre ljuddämparen integreras i ett enda stycke, vilket komplicerar uppgiften att ta bort och ersätta på avgassystemet. Jobbet görs enklare genom att ta bort avgaskomponenter i en viss ordning. Saker du behöver
Hylsnyckel
12 mm hylsa
5 mm insexnyckel
Avgassystem packningar
Window-rengöringsspray
Shop handduk
Visa fler instruktioner
Avgasrör Borttagning
1

Parkera motorcykeln med cykelställ och låt den svalna i minst en timme.
2

Lossa klämmorna fästa båda ljuddämparna till avgasröret rör, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Ta bort ljuddämparen fästbultar, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa.
3

Dra övre ljuddämparen bort från den bakre cylindern avgasröret, för hand. Wiggle ljuddämparen från sida till sida, tills den är fri från avgasröret.
4

Skruva den bakre cylindern avgasröret bultar från den bakre cylindern, med en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Dra den bakre avgasröret ur den bakre cylindern, för hand, dra sedan den bifogade undre ljuddämparen ur den främre cylinderns avgasröret.
5

Skruva den främre cylindern avgasröret nötter, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Dra avgasröret ur den främre cylindern, för hand.
6

Dra avgasröret packningarna ur både cylinder avgasportar och kasta dem.
Avgasrör Installation
7

Push nya packningar avgasröret i både motor cylinderns avgasportar, för hand.
8

Skjut det främre avgasröret in i den främre cylindern avgasporten. Skruva löst avgasröret muttrarna på plats, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa.
9

Skjut den undre ljuddämparen i den främre avgasröret, skjut den bifogade bakre avgasröret i bakre cylinder avgaser port. Skruva löst de bakre bultarna avgasröret på plats, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Skruva fast den nedre ljuddämparen monteringsbulten löst på plats, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
10

Tryck den övre ljuddämparen på den bakre cylindern avgasröret. Skruva löst ljuddämparen monteringsbulten på plats, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
11

Dra de främre muttrarna avgasröret 14.5 foot-pounds, med en momentnyckel och en 12 mm hylsa. Flytta nedre ljuddämparen och den bakre avgasröret tills de är i linje med den främre avgasröret och den bakre cylindern avgasporten. Dra åt de bakre bultarna avgasröret 14.5 foot-pounds, med en momentnyckel och en 12 mm hylsa.
12

Dra ljuddämparen montering bultar till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och en 12 mm uttag. Dra ljuddämparen klämmor, med en 5 mm insexnyckel.
13

Spray avgasrören och halsdukar med ett fönsterputsmedel spray för att ta bort fingeravtryck eller olja från deras kromad metallyta. Torka torrt med en butik handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111465.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.