Suzuki Bandit Historia

Suzuki Bandit är en gata motorcykel som har producerats av Japans Suzuki Motor Corporation sedan 1989. Banditen har erbjudits i dussintals olika upplagor i sju serier rubriker. Det är prestanda och pris gör Suzuki Bandit ett populärt val för stunt ryttare samt nybörjar köpare motorcykel. Inledning

De första Suzuki Bandits producerades år 1989 och säljs i 1990 som 1991 modeller. Banditen ersatte Suzuki GS serie motorcyklar, som avvecklades 1987. Suzuki GS hade varit ansvarig för att popularisera japanska motorcyklar i Förenta staterna, och Bandit var utformad för att behålla och utveckla denna reputation.The original Suzuki Bandit var tillgänglig i två modeller: den GSF250, som har en 250cc motor, och GSF400, med en 40cc motor. Dessa motorer producerade 45 och 59 hästkrafter, respektive. Dessa motorer kommer från det tidigare GS linjen men annars Bandit var en helt ny motorcykel.
Kännetecken

Alla versioner av Suzuki Bandit drivs av en inline 4-cylindrig motor med 16 ventiler och dubbla överliggande kamaxlar. Från och med Bandit GSF250 och GSF400, fick varje modell uppkallad efter sin motor displacement.Early modeller som 250 och 400 var vattenkyld, men senare versioner av Bandit används Suzukis "Advanced Cooling System", som kombinerar luft-kylning och olja -kylning. Suzuki Bandits anställa skivbromsar. De är byggda på spaljé stålramar. Alla dessa funktioner blev vanliga efter införandet av Bandit. Som nyare modeller har släppts, har Suzuki gjort relativt få ändringar i ett försök att hålla kostnaderna nere, vilket gör att Bandit att vädja till första gången motorcykel köpare.
Senare modeller

Suzuki skulle följa de ursprungliga 250 och 400 Bandits med fem modellkategorier. Den GSF600 fanns mellan 1995 och 2004. Den ersattes av den GSF650 för 2005. Början i 1996, sålde Suzuki också GSF750 (upphörde 1999) och GSF1200 (fortfarande i produktion under 2009, och en av de mest populära Bandit modeller). Den top-tier modellen, GSF1250, började säljas i 2007.Since början av 1990, har Suzuki Bandit utvecklats gradvis från en sport cykel mot en touring modell, med raffinerade aerodynamik, fjädring och motor tuning.

Variationer

Mest modellklasser av Suzuki Bandit har funnits i ett antal upplagor. "N"-modellerna är basnivån och komma med endast minimal kaross och en enda strålkastare. "S" modeller har vanligtvis en halv kåpor och dubbla strålkastare. Motorcykelentusiaster hänvisar till dessa två distinkta utföranden som "nakes" och "halv utjämnad." Låsningsfria bromsar erbjöds på vissa "S" modeller, lägga till ABS moniker till deras name.The Suzuki Bandit har erbjudits i en mängd färger. Aftermarket modifikationer, som erbjuds av Suzuki och andra, lägg chansen för ägarna att differentiera sina cyklar ännu längre. 1200 modellerna blev populär med show ryttare och var föremål för många ändringar för att göra dem kapabla att utföra stunts. Addera Reaction Rykte

Även om Suzuki Bandit har blivit mer förfinats över tiden, är dess rykte en motorcykel för unga, aggressiva förare. Vissa ryttare och kritiker har blästrat Bandit för sin brist på förbättringar eller avsaknad av nya tekniska funktioner. Suzuki har försvarat sitt beslut att hålla Bandit "rena" och försäljningen har fortsatt stark även när Bandit inne på sitt tredje decennium eller produktion. Låga priser och tillgången på nya modeller med ökande nivåer av makt har gjort det möjligt att hålla jämna steg med nya modeller från amerikanska och japanska konkurrenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106373.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.