Hur man byter olja i en Kawasaki Vulcan 2000 Classic LT

Med det största slagvolym motor finns på en produktion motorcykel hittills har Kawasakis Vulcan 2000 cruiser ett rykte om otyglad kraft. Framme i 2006 Classic LT utgåva tonar ner den modernistiska utseende med ett klassiskt formade strålkastare och bagage. Med detta 2053cc monster trafiksäkra, kräver dock ett regelbundet underhåll rutin, inklusive periodiskt utbyte av motorolja och oljefilter. Som en av de mest grundläggande arbeten krävs av Vulcan, byta olja är ganska enkelt och kan oftast göras på mindre än en halvtimme. Saker du behöver
Oljetråg
Oljefilternyckel
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Motorolja, 4 liter
Shop handdukar
Visa fler instruktioner

1

Värm motorns olja genom att starta motorcykeln och låta den gå i fem minuter. När oljan har värmts, stoppa motorn och slå av tändningen.
2

Placera ett oljetråg direkt under oljefiltret. Använd en oljefilternyckel bifogas en hylsnyckel för att lossa och ta bort oljefiltret, som kan kasseras omedelbart. Låt oljan rinna ur motorn tills den stannar.
3

Leta oljeavtappningspluggen under vänster motorhuven och placera ditt oljetråg under den. Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt oljan rinna. Sätt tillbaka avtappningspluggen när oljan har tömts helt.
4

Skruva den nya oljefiltret på plats för hand och sakta häll upp till tre liter olja i oljepåfyllningen på höger sida av motorn . Sätt på tanklocket.
5

Evakuera all instängd luft i oljan kretsen genom att starta motorn. Sakta lossa oljefiltret tills en lätt ström av olja börjar bildas mellan filtret och motorn. Dra åt filtret för hand tills den sitter mot motorn. Stanna motorn och slå av tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106836.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.