Tillvägagångssätt för att sikta Motorcykel Strålkastare

En motorcykel strålkastare är viktigt att rida säkert på natten eller i svagt ljus, belysa möjliga faror på vägen och varna andra bilister att motorcyklisten närvaro. Mest motorcykelns strålkastare syftar inte ordentligt, ett problem som kan göra natten rider en farlig proposition. Anledningar att justera Headlight

en motorcykel strålkastare genomgår konstant vibration under en åktur. Strålkastaren kan gradvis gå ur position över tid, förändra sättet strålkastaren lyser upp vägen framför. En feljusterade strålkastare kan också utgöra en fara för andra bilister, tillfälligt förblindade av en förlupen strålkastarljuset. I själva verket är en strålkastare balk syftar framför vissa vertikala höjder en kränkning av trafiken koder som används av de flesta stater. Enkelt uttryckt, att ta sig tid att åter rikta strålkastaren kommer att säkerställa en säker och trevlig tur för både dig själv och andra.
Lysviddsreglering Förberedelser

Kontroll och justering av en motorcykelns strålkastare mål kräver några mätningar och en stor, ljus vägg. Ställ motorcykeln i upprätt läge, sedan mäta avståndet mellan golv och centrum för din motorcykel strålkastare. Placera en tejpremsa, eller rita en linje, horisontellt längs väggen på samma höjd som dina strålkastare. Placera en andra linje två inches under det första märket att mäta strålkastarens halvljus-funktionen. Skapa ett vertikalt märke som löper mellan de två horisontella märkena för att justera strålkastaren sida till sida syfte, med användning av en tejpremsa. Slutligen, parkera motorcykeln mot väggen på ett avstånd av 25 meter. Ställ motorcykeln i en låsning hjulklossindikator, eller ha en assistent att stödja den i upprätt läge under lysviddsreglering och justering förfarande.
Inriktning av strålkastare
< p> Vrid motorcykeln på och aktivera dess halvljus funktion. Helst justerar den övre kanten av strålkastarens halvljus projektion vertikalt med väggens nedre strecket och horisontellt med mittlinjen. Aktivera helljuset efter kontroll halvljuset målet. Återigen måste den övre kanten av helljuset projektionen linje med den övre horisontella och det vertikala mittlinjen. Justera de låga eller höga balkar, med skruvarna strålkastarens inställning, om någon stråle är felriktad.
Justera motorcykelns Headlight


Anpassa din motorcykel strålkastare mål genom att fysiskt placera om strålkastare montering, vilket är fallet för vissa kryssare-stil motorcyklar eller genom att använda en uppsättning av justeringsskruvar att omplacera strålkastare linsen eller reflektorer. Lossa strålkastaren församlingen bultar med en skiftnyckel för att flytta strålkastarens halvljus tills den är i linje med den nedre markeringen och mittlinjen, dra sedan åt bultarna. Justeringsskruvarna används av de flesta motorcyklar är normalt återfinns bakom strålkastare montering och komma som ett par för att styra horisontella och vertikala mål. Motorcyklar utrustade med en dual-lens strålkastare kommer att ha fyra justeringar skruvar, två för varje lins. Använd en skruvmejsel för att vrida skruvarna tills strålkastarljuset riktas in rätt med motsvarande märken på väggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111318.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.