Hur man använder synglaset för att kontrollera oljenivån på Kawasaki Kz750

Infördes 1976, erbjöd Kawasakis Kz750 direkt konkurrens med de brittisk-made tvåcylindriga motorcyklar som en gång hade dominerat motorcykeln branschen. Den skottsäkra 746cc parallell-twin cylindrig motor var okomplicerad och krävde lite underhåll, ger sin ryttare en problemfri upplevelse. Lägga till användarvänliga överklagande av KZ var Kawasakis användning av en oljesiktglaset inbyggd i motorn, vilket ger en möjlighet att kontrollera motorns oljenivå och kondition utan att tillgripa en mätsticka och trasa metod. Instruktioner
1

Starta motorcykeln och låt motorn gå i fem minuter. Detta kommer att värma upp oljan och ge en korrekt avläsning av motorns oljenivå.
2

Stanna motorn och sänka motorcykeln på sin cykelställ.
3

Ställ dig till höger om motorcykeln och huka ner något. Den runda oljesynglas ligger strax nedanför kopplingskåpan och kickstart spaken.
4

Ta tag i handtaget med din högra hand och ramen med vänster hand. Dra motorcykel mot dig tills den är upprätt och synglaset börjar fyllas med olja.
5

Notera när oljenivån är i förhållande till paret av indikatorn märken på toppen och botten av oljesiktglaset. Helst ska Kz750 oljenivå jämnt centrerad mellan de båda varumärkena. Om oljenivån är närmare den nedre strecket, tillsätt oljan långsamt att höja oljenivån. Omvänt, dränera en liten mängd olja genom oljepåfyllningslocket om oljenivån är närmare den övre markeringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106834.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.