Hur du ändrar en 2006 Kawasaki Ninja oljefilter

Byta oljefilter på 2006 Kawasaki Ninja är en bit av kakan. En hel oljebyte tar mindre än 15 minuter när du får kläm på det. Du kan byta oljefiltret på bara en minut eller två när du vet vad du letar efter. Saker du behöver
Oljefilter
Hylsnyckel
17mm Bucket socket
eller avtappningskärl
Visa fler instruktioner
1

värma upp cykeln genom att rida den i två till tre minuter. Låt den svalna i en minut eller två innan processen startas. Köra cykeln kommer att värma upp oljan, så att du kan tömma det smidigt, utan att det blir gunk.
2

Placera drain pan under cykeln. Nedanför cykeln, ser du två skruvar, en rätt i mitten av ett plast cirkel som liknar solen. Dräneringstråget går under bulten som är precis utanför den cirkeln.
3

Ta bort avtappningspluggen, som ligger strax utanför den plast cirkeln. Låt oljan rinna ut i avloppet planen. Du kan gå vidare förrän all olja tappats ut.
4

Använd hylsnyckel och en 17 mm hylsa för att ta bort bulten mitt i centrum av plast cirkeln. Plasten cirkeln håller faktiskt luftfiltret på plats, och så när det tas bort, kan du ta ut filtret också. Låt den återstående oljan som fastnar i filtret facket att rinna ner i tråget.
5

Byt filter och skruva plast cirkeln och bulten på plats. Se till att passformen är tight, men inte för hårt, eftersom du inte vill att strippa bulten. Se till att skruva bulten avtappningspluggen tillbaka också.
6

Fyll din cykel med olja, och låt den gå en minut innan ridning det. Om allt låter okej, och du inte luktar brinnande olja, är det säkert att rida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107002.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.