Om Motorcykel Exhaust Systems

Motorcykel avgassystem är avstämda för ljud, prestanda och utseende. Tillverkarna väljer det bästa systemet för sina motorcyklar baseras på kraven i den typiska slutanvändaren. Emellertid är en av de första saker som de flesta slutanvändare ersätta avgassystemet. Följande information kommer att hjälpa dig att göra val när du skräddarsy din cykel. Funktion

Den primära funktionen av system motorcykel avgassystem är att ventilera brända motor gaser bort från motorn och användaren. Eftermarknaden uppgraderingar kan öka prestanda baserad på ägarens behov, eller helt enkelt anpassa utseendet på motorcykeln.
Typer

Twin avgassystem ventilera gaserna genom två sektioner av avgasröret. Avgassystemet kan även sändas via ett enda avgassystem avsnitt känd som en två-i-ett.
Prestanda

Prestanda kan ökas genom förändringar avgassystemet. Mindre rör ger maximal effekt för låg till medelhög hastighet. Större rören ger maximal effekt för medelhög till hög hastighet och minska vridmoment och gasrespons för låg till medelhög hastighet. Lika långa rören är mer effektiva än rör som är av olika längd. Längre ledningar öka effekten under momentet toppen av motorn och kortare rören öka makten över vridmomentet toppen av motorn.
Utseende

Ett av de enklaste sätten att anpassa en motorcykel är att ändra utseendet av avgassystemet. Efter-marknaden inkluderar svart, grå, krom, pulverlackerad och andra anpassade system. Men tänk på att förändringar i rören på avgassystemet kommer förändra prestandan för motorcykeln. Använd prestanda informationen ovan för att få ut det mesta av din investering om du väljer att skräddarsy utifrån ser ensam.
Funktioner

De delar av en motorcykel avgassystem, från motorn till slutet av systemet, är: headpipe, framåt baffel, glasfiberpackning i baffeln för att minska buller, bakre mellanvägg och avgasrör. Ändringar av något av dessa avsnitt kan ändra prestanda och ljudet av avgassystemet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106251.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.