Hur Rengör förgasaren på en Kawasaki

Om din Kawasaki motorcykel är att ha problem med att starta eller går ojämnt efter en lång period av inaktivitet, kan du ha ett problem med motorcykelns förgasare. Troligtvis har de små jetplan och passager inom förgasaren blir igensatta av skräp eller uppbyggnad, förhindrar bränslet från att nå motorn. Detta kan orsakas av skräp i bränsletanken, eller oftare, från nedbrytning av bränsle över tiden, vilket skapar en klibbig "gegga" som täpper till jets. Den enda effektiva metoden för att avlägsna dessa träskor är att plocka isär förgasaren och rengör den. Saker du behöver
Skruvmejslar
Container
Aerosol förgasare renare
Tryckluft
Plastpåsar
Pen
Citronsaft
Vatten
Metal kruka
Värmeplatta
Tandborste
Visa fler instruktioner
1

Ställ bränslekranen och ta bort avtappningsskruven från förgasaren s float skål med en skruvmejsel. Tappa kvarvarande bränsle i flottören skål i en behållare. Ta bort förgasaren från motorcykeln och placera den på en ren, plan arbetsyta.
2

Demontera förgasaren. Använd en skruvmejsel för att ta bort flottören skål och topplocket från förgasaren. Ta försiktigt bort förgasaren s packningar. Dra membranet och fjädrar ut av den övre delen av förgasaren. Avlägsna mässingsglidbanan i gasspjället, med hjälp av en skruvmejsel för att ta bort sina bultar, och dra bilden ur förgasaren. Placera dessa i enskilda markerade plastpåsar för att förhindra förlust.
3

bort strålarna från den nedre delen av förgasaren med en liten skruvmejsel. Rengör varje stråle som du tar bort dem, spraya strålen med förgasare renare och rensa jet s passager med tryckluft. Placera jets i markerade plastpåsar.
4

Rensa passagerna i förgasaren med förgasare renare och tryckluft. Spraya float bowl frikostigt med förgasare renare och rensa passager i float skål med tryckluft.
5

Blanda en lösning av 1 del citronjuice till 6 delar vatten i en metall kruka. Placera lösningen över en varm platta och värm till en mild koka. Sänk hela förgasaren och float skål i lösningen och låt det dra i 20 minuter.
6

bort förgasaren och flottören skål från lösningen och skölj omedelbart med rent vatten. Skrubba förgasaren med en tandborste för att avlägsna eventuella kvarvarande skräp eller bygga upp och skölj noga. Torka förgasaren med tryckluft, rikta luften in bränslekanalerna att få bort instängda vatten och lossade skräp.
7

ihop förgasaren och installera det på motorcykeln.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107003.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.