Hur man läser en Harley VIN

Harley Davidson har länge använt ett brev beteckning för att identifiera olika motorcykel familjer och modeller. Från tid till annan, bytte den berömda motorcykel företag hur de identifierade olika modeller. Harley har även gjort flera förändringar i hur de strukturera nr för ett fordon av sina motorcyklar och var på cyklarna dessa vins visas. En VIN är den juridiska identifieringsetiketten för varje enskild motorcykel och är viktig för textning och registrering cykeln. Det är nyckeln för att återhämta och identifiera en stulen motorcykel. Saker du behöver
Anteckningar
Pen
Visa fler instruktioner
Harley-Davidson Vins från 1981 presentera
1

Lokalisera VIN. På Harley-Davidson modeller tillverkade från 1981 till idag, är den 17-tecken alfanumeriskt VIN stämplat på ramen. Ett kortnummer är också stämplat på motorn. Den officiella VIN behövs för att registrera motorcykeln är en på ramen.
2

Läs den första siffran. En "1" betyder att just denna Harley-Davidson motorcykel har tillverkats i USA.
3

Läs två bokstäver identifierare. "HD" betyder här motorcykeln är en äkta Harley-Davidson.
4

Läs nästa ensiffriga. Detta identifierar viktklass av motorcykeln. En "1" betyder en tungviktare, "2" är en lättviktig, och "8" är en sidovagn.
5

Läs nästa två bokstäver identifierare. Detta identifierar särskilda Harley-Davidson modell.
6

Läs nästa bokstav. Detta är motorn identifierare.
7

Läs nästa ensiffriga. Detta indikerar när under modellåret denna motorcykel infördes. En "1" betyder att cykeln kom ut under normala ny modell införs, betyder "2" motorcykeln hade en halvårsskiftet eller januari introduktion. En "3" betyder här cykeln tillverkades för försäljning i Kalifornien och infördes vid ordinarie tidpunkt. A "4" anger cykeln var en jubileumsmodell, "5" betecknar cykeln som en specialutgåva, regelbunden introduktion till Kalifornien. En "6" finns på speciella upplaga cyklar infördes halvårsskiftet för Kalifornien.
8

Läs nästa ensiffriga. Detta är en kontrollsiffra.
9

Läs nästa bokstav. Detta indikerar monteringsfabriken där motorcykeln tillverkades. Cyklar med ett "Y" samlades i York, Pennsylvania. De med ett "T" kom ut i Tomahawk, Wisconsin. Ett "J" indikerar att motorcykeln var samlade i Milwaukee, Wisconsin.
10

Läs de sista sex siffrorna. Detta är serienumret, eller sekventiell produktion springa nummer, vilket är unikt för denna motorcykel. Addera Harley-Davidson vins från 1970 till 1980
11

Lokalisera VIN. På Harley-Davidson motorcyklar tillverkade mellan 1970 och 1980, var det 10-tecken alfanumeriskt VIN stämplat på både ramen och motorn. För några månader under 1979 Harley-Davidson använde ett annat nummer på motorn. När Harley-Davidson fick veta att två separata siffror på en motorcykel kan orsaka brottsbekämpning att tro cykeln var stulen och "hackade" bolaget övergav praxis.
12

Läs de två första tecknen. Detta nummer och bokstav identifiera modellen av denna motorcykel.
13

Läs de närmaste fem siffror. Dessa är de sekventiella produktionssiffror.
14

Läs de två sista tecknen. Detta brev och nummer identifiera tillverkningsåret för denna motorcykel. Addera Harley-Davidson vins från 1930 till 1969
15

Lokalisera VIN. På Harley-Davidson motorcyklar tillverkade från 1930 till 1969, var VIN stämplat på motorn bara. Före 1930 var Harley-Davidson vins och placeringen inte så standardiserade och ändras ofta.
16

Läs de två första siffrorna. Dessa siffror anger året då denna motorcykeln tillverkades.
17

Läs nästa sekvens av bokstäver. Bokstäverna - upp till fyra av dem - identifiera modellen
18

Läs den sista gruppen av siffror.. Dessa representerar den sekventiella produktionen antalet motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111268.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.