Hur Testa gnista från en motorcykel Tändstift

Den gnista som tillhandahålls av din motorcykel tändstift är ansvarig för antändning av brännbar blandning av luft och bränsle i motorn. En brist eller skadat tändstift kan försvaga motorn, vilket begränsar dess prestanda eller hålla den från att starta helt. Kontrollera dina tändstift ofta och testa deras förmåga att producera en gnista kan förhindra att problem uppstår på vägen. Testet kräver lite mer än ett grundläggande verktyg set och praktisk kunskap om hur man kan komma åt och ta bort tändstiften från din motorcykel. Saker du behöver Kundservice stand
insexnyckel ställa
hylsnyckel och uttag
Tändstiftshylsa
bladmått
Factory Service Manual
In-line gnistprovare verktyg
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park din motorcykel på sidostödet, eller placera den på en tjänst stativ, och låta motorn svalna helt.
Sida 2

Ta bort sadeln, bränsletank och karosseridelar från motorcykeln för att ge åtkomst till motorn topplock och tändstift, med hjälp av en insexnyckel eller hylsnyckel.
3

Dra gnista Hattplugg kabeln försiktigt bort tändstiftet, för hand. Dra kabeln tändstiftet. . Skruva loss tändstiftet från topplocket, med hjälp av en socket tändstift och en hylsnyckel
4

Inspektera skicket på tändstiftet isolator - den keramiska delen av tändstiftet och elektroderna på spetsen av tändstiftet. Titta speciellt för sprickor i ytan på isolatorn och isolatorn spets nära elektroderna, såväl som böjda eller smält elektroder. Byt tändstift, om det finns några skador på vare isolatorn eller elektroder.
5

Titta på allmänna färgning av tändstiftet s isolator spets, nära elektroderna. Helst ska isolatorn ha en Ijusbrun färg, vilket indikerar att motorn och bränslesystem fungerar korrekt. En våt utseende, mörkbrun isolator tips är en indikation på att bränslesystemet körs rik, ett tillstånd som ger mer bränsle in i cylinderns förbränningsrum, eller att tändstiftet inte skjuter. Alternativt indikerar en askgrå vit isolator ett magert tillstånd, eller mer luft än bränsle, vilket gör att cylindern överhettas. Kasta inte tändstiftet vid denna tidpunkt.
6

Mät gapet, eller avståndet mellan sidan och elektroderna centrum vid tändstiftet tipsar, med lämplig storlek bladmått, enligt anvisningar från din motorcykel fabrik servicemanual. Skjut bladmått mellan elektroderna. Du bör känna ett lätt motstånd när mätaren rör sig genom springan. Justera avståndet till fabriken-specificerade clearance, med nål-tång, om känselspröt rör sig fritt genom elektroderna eller kan inte passa in i gapet.
7

Placera tändstiftet i tändstiftkabeln cap. Håll tändstiftet i kabeln locket och tryck elektroderna försiktigt mot motorcylinderhuvudet. Starta motorn och titta gapet mellan elektroder för en gnista. Tändstiftet anses vara bra om det är oskadat och en gnista uppstår mellan elektroden och topplocket. Flytta tändstiftet till en annan plats och försök igen om en gnista inte visas. Om tändstiftet inte producerar en gnista, kan tändspolen vara den som orsakar problemet.
8

Avlägsna tändstiftet ur kabeln cap. Placera en in-line gnista verktyg plug testare i tändstiftkabeln mössa, i stället för tändstiftet. Fäst verktygets jordningsklämman till motorns topplock. Starta motorn och titta på verktyg för en gnista i verktyget kropp. Tändspolen är bra om verktyget ger en gnista. Byt tändspolen om en gnista inte produceras i verktyget. Byt ut tändstiftet om tändspolen alstrar en gnista.
9

Skruva ut tändstiftet i motorn cylindern, för hand, om tändstiftet är i bra skick och ger en gnista. Dra fast tändstiftet till högst 12 foot-pounds med en momentnyckel, såvida annat genom din motorcykel fabrik servicemanual.
10

Test resterande tändstift, om någon, med den beskrivna metoden ovan. Byt ut skadade eller felaktiga tändstift. Installera motorcykelns kropp paneler, sits och bränsletank, med hjälp av en insexnyckel eller hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111269.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.