Hur man byter en Hastighetsmätare kabel på en 1976 Harley FXE

Harley-Davidson 1976 FXE - eller Super Glide - kom utrustade med en mekanisk, framhjulsdriven hastighetsmätare kabel som drev ett magnetiskt huvud typ hastighetsmätare monterad i kombiinstrumentet på bränsletankarna. Hög användning och bristande smörjning kan leda till att kabeln skaver och bära i kabeln hylsan, vilket leder till oregelbundna hastighetsavläsningarna och eventuellt kabelbrott. Byt ut den inre kabeln utan att ta bort den yttre kabel hylsan, men det är tillrådligt att ersätta dem båda som en enhet. Saker du behöver equipment shop trasor
Wrench in
Ny hastighetsmätare kablage
Visa fler instruktioner
1

Täck halvorna bränsletanken med ren och mjuk . butik trasor
2

Ta bort muttern instrumentpanelen - som är den stora, ekollon mutter i mitten av panelen - med hjälp av en skiftnyckel. Lyft instrumentpanelen bort tankarna och observera hastighetsmätaren kabeldragning för att underlätta monteringen.
3

Skruva hastighetsmätaren kabeln yttre hylsan kontakten från baksidan av hastighetsmätaren huvudet. Dra ner på den undre hastighetsmätaren kabeln hylsan tills den övre änden kommer fri av tankarna och ramen.
4

tag i kabeln hylsan och vrid den moturs tills kabelstrumpor unscrews sig från hastighetsmätarskruven monterad på framaxeln.
5

in den nya kabeln yttre hylsa i hastighetsmätarskruven och rotera den inre kabeln för att hjälpa den att engagera sig i hastighetsmätarskruven. Rotera den yttre hylsan medurs tills den är helt inskruvad i enheten.
6

Route den övre änden av kabeln som det ursprungligen var, tills den övre änden är på plats mellan bränsletankar och under instrumentpanelen.
7

Skruva den yttre kabeln kontakten på baksidan av hastighetsmätaren huvudet
8

Position instrumentpanelen och montera muttern instrumentpanelen. Dra åt muttern ordentligt med hjälp av en skiftnyckel. Avlägsna butik trasor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111600.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.