Hur byta olja på en 1986 Honda Nighthawk S

Hondas 1986 CB700SC - mer känd som Nighthawk S - har en oljekylda, fyrcylindrig motor som ger tillräckligt med prestanda som matchar motorcykelns aggressiva styling. Att hålla motorn välsmord kräver en ny leverans av olja genom regelbundna oljebyten utspridda i 4.000 sjömil steg. Den oljebyte Proceduren är ganska enkel, skiljer väldigt lite från de metoder som används på någon annan motorcykel. Ett par av olja dräneringspluggarna under motorn, dock kan förvirra en Nighthawk ägare eftersom de flesta motorcyklarna bara använda en plugg. Saker du behöver
oljetråget
17 mm socket
Hylsnyckel
tätningsbrickorna
Filter mössa skiftnyckel
8-tums uttag förlängning bar
3 liter 10W40 motorolja
Oljefilter
Bromsrengöringsmedel
Handduk
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står och placera ett oljetråg under motorn. Skruva av oljepåfyllningslocket från vänster sida av motorn, nära växelspaken och vänster fot peg.
2

Skruva oljan dräneringspluggarna från motorn och ramen med en 17 mm hylsa. Motorn avtappningsplugg är placerad nära Split i avgasrören medan ramens avtappningsplugg är placerad längre fram. Tappa av oljan i oljetråget.
3

Dra tätningsbrickorna bort av avtappningspluggarna och ersätta dem med nya brickor. Skruva dräneringspluggarna i sina respektive platser med 17 mm hylsa. Dra motorns avtappningsplugg till 25 mul-pounds och ramens avtappningspluggen till 20 foot-pounds med en momentnyckel.
4

Skruva av oljefiltret från framsidan av motorn med ett filter mössa skiftnyckel och en 8-tums uttag förlängning bar. Ta bort filtret från motorcykeln, skjuta den åt vänster och ut från mellan den sista avgasröret och ramen.
5

Gnid ett tunt lager 10W40 motorolja över det nya oljefiltret s packning ring. Skjut oljefiltret mellan avgasröret och ramen och skruva fast på motorn för hand. Dra åt oljefiltret till 12 foot-pounds med momentnyckel.
6

Häll upp till 3 liter 10W40 motorolja i motorns påfyllningsröret med en tratt. Skruva fast tanklocket på plats.
7

Spraya områdena kring oljepåfyllningslocket och oljefiltret med broms renare att tvätta bort utspilld olja. Torka torrt med en butik handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108342.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.