Tips om hur du installerar en kabel Motorcykel Hastighetsmätare

Hellre än att spendera pengar i onödan på att ha en mekaniker byta ut gamla och slitna hastighetsmätare kablar, kan du utföra uppgiften på egen hand. För att spara ännu mer pengar, kan du hitta begagnade kablar från junkyards. Installera hastighetsmätare kablar är en uppgift någon nybörjare kan åstadkomma. Förberedelser och inspektion

Speciellt om du köper begagnade trådar, dubbelkolla att hastighetsmätaren kablar du köpt är rätt kablar för din motorcykel. Du kan kontrollera detta med manualen för din motorcykel. Kontrollera också att kabeln inte har någon uppenbar skada på dess utsida, vilket kan innebära att det inte längre fungerar. Slutligen, se till att du har de rätta kontakterna och gängverktyg. Innan faktiskt ledningar hastighetsmätaren kablar, bekräfta att alla justerare är i ett "stängt" läge.
Faktisk Wiring

Först och främst, ta en direkt väg från "Control" anslutningar och "fjäder" anslutningar: se till att hastighetsmätaren kabeln inte hänger eller trassla med bromsok gafflar som komprimerar nära hastighetsmätaren kabeln. Se till att det nog är att spela i hastighetsmätaren kablarna så att de inte "låsa upp" när du flyttar styret från den ena sidan till den andra. Eftermarknad framhjulsdrivna bromsok har en tendens att dra ihop eller trasslar hastighetsmätaren kabeln. När du har anslutit hastighetsmätaren kablar, bör du lätt fett dem och kontrollera dem varje så ofta för att säkerställa att det inte finns några skador på dem.
Saker att komma ihåg

Hastighetsmätaren kabeln bör vara undanstoppad, men se till att de inte vidrör några heta ytor vid kabeldragning dem. Vissa hastighetsmätaren kablar är tillverkade av rostfritt stål och är "flätade." Om du kan undvika dessa typer av kablar, bör du, men om du inte kan, se till att stoppa dem bort från målade ytor. Flätat stål har en tendens att repa och chip målade ytor.

Du bör också skapa ett regelbundet underhåll schema som inkluderar rengöring och smörjning hastighetsmätaren kablarna. Också hålla ett öga på en sliten bostäder (plasten som omger själva tråden), eller någon böjning eller snor i kabeln. Om du hittar någon, kan du behöva göra justeringar eftersom bromsok är nyper hastighetsmätaren kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106500.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.