Hur man bygger en motorcykel Seat

Bygga en unik egen motorcykel, oavsett om det är ett café racer, chopper eller bobber, hänger på att skapa en stol som passar cykelns utseende. Även om det finns många metoder som används av cykel byggare till mode sina platser, att skapa en stol med glasfiber är ofta det enklaste och billigaste resväg som bestäms DIYers. Var beredd på en del arbete, men eftersom du kommer att behöva slipa ner stolen innan den kan slutföras. Saker du behöver
Blue målartejp
Silver silvertejp
Automotive vax
plast trasa
Fleece | Kläder stift
glasfiberharts och mattor
engångsbehållare
Saxar
Penslar
roterande skärverktyg
Sandpapper (grov, medium och fin grus) katalog Primer
spackel
Sprayfärg (svart, grundfärg och klar)

Visa fler instruktioner
1

Ta beståndet sätet från motorcykeln. Beroende på den exakta modellen för din motorcykel, måste du antingen skruva isär stolen från ramen eller låsa sitsen via en dold spärr.
2

Förbered motorcykeln genom att täcka ramen, bensintanken och bakskärm med ett skikt av hög kvalitet blå målartejp. Förläng bandskikten väl förbi gränsen för din tilltänkta utformning för att möjliggöra harts run-off eller sprut. Täck tejpade-off område på din motorcykel med ett andra skikt av silver silvertejp. Till skillnad målartejp, vilket kommer att skydda din motorcykel, kommer silvertejp kan användas för att lägga glasfiber och harts direkt på motorcykeln. Slutligen, fäst en tjock beläggning av fordonsindustrin vax till den tejpade avstängda delen för att ta bort den slutliga produkten från motorcykeln. Addera 3

Täck resten av din motorcykel med en plast droppe trasa skydda den från harts spill eller droppar. Säkra trasa till motorcykeln med målartejp för att förhindra skador på motorcykelns målade ytor.
4

Lägg ett ark av fleece över sittdelen på din ram och dra den nedåt mot ramen, tanken och fender tills den är sträckt tätt. Fäst den på ramen med kläder stift eller clips. Ullen kommer att lägga en stark bas för dina glasfiber att binda med, stärka den slutliga produkten.
5

Blanda harts i en stor, engångsbehållare enligt tillverkarens anvisningar. Använd sax för att pre-cut glasfiber mattor i strimlor för att passa din design.
6

Applicera ett lager av harts till fleece med pensel och lägga glasfiber remsorna på hartset. När du har lagt det första lagret av glasfiber, tillämpa ett annat lager av harts med pensel, badda glasfiber med penselns spets för att förhindra remsorna från att röra sig. Fortsätt att lägga glasfiber och beläggning tillsammans med plasten tills du når önskad tjocklek. Se tillverkarens rekommenderade härdningstider och låta glasfiber för att bota helt.
7

Dra den grova säte utanför av motorcykeln när glasfiber har härdat och trimma bort överskottet med ett roterande skärverktyg eller kvarn . Sand sitsen med ett grovt slippapper för att ta bort eventuella stora åsar eller ojämna områden på ytan av sätet. När sätet har slipat till en tämligen enhetlig tillstånd, byta till en medellång-grit sandpapper för att jämna sätets yta.
8

Applicera en ljus "glide" kappa av svart sprayfärg på sätet och låter det torka i 10 minuter. Spraya ett jämnt skikt av primer över svart färg och låt det torka. Sand sätet igen, med ett fint slippapper, att jämna ut ytan av sätet. Höga och låga fläckar i glasfiber kommer att avslöjas när du sand sätet, lämnar primern i en låg plats orörda och hög fläckar som slipas ned till glasfiber. Sand bort alla höga punkter och fyller låga fläckar med spackel.
9

Test-montera sätet på motorcykeln. Klipp bort eventuella oönskade /överskott delar från sätet tills det uppfyller dina förväntningar. Slipa alla trimmade områden.
10

Spray ett lager grundfärg över sätet och låta det torka innan du sprayar pälsen basfärgen. Applicera två till tre lager av basfärgen, så att varje skikt torka i 10 minuter. Avsluta genom att spraya 02:58 rockar klart överlack för att skydda pälsen grundfärgen och lägga till en glänsande lyster till sätet.
11

Fäst stolens monteringsverktyg och har stolen klädd innan du installerar den . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106873.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.