Hur du använder Främre och bakre Motorcykel Stativ

Många motorcyklar är utrustade med sidan står (eller sparka stands) som stöder motorcykeln när den står parkerad. Denna typ av stativ är bekant för alla som någonsin ägt en cykel. Några motorcyklar kan också utrustas med ett center stativ, som sträcker sig från under mitten av cykeln och lyfter upp bakhjulet, stödja motorcykeln. Denna typ av stativ gör det lite lättare att utföra underhåll på bakhjulet, men det är inte riktigt lika stabil som när du använder sidostödet. Sportbikes är i allmänhet inte utrustade med centrum står på grund av vikt och markfrigång frågor. Som ett alternativ till sidostödet och mitt stativ, extern (inte ansluten till motorcykeln) står får användas. Motorcykel stativ är gjorda av en mängd olika leverantörer och finns i flera olika stilar. I huvudsak, utföra de alla samma mål ... att lyfta och stödja motorcykeln. Dessa används ofta med sportbikes eller spår /ras cyklar (som saknar en centerstand och /eller sidostödet). Inte nog med att stödja dessa står cykeln, men de gör hjulet (och gaffel) borttagning lättare, och möjliggöra för installation av däck värmare (eftersom hjulet är förhöjd). Saker du behöver
Motorcykel
Bakre stativ
Front stativ (tillval)
Visa fler instruktioner
1

När du använder motorcykel står, måste du alltid börja genom att installera det bakre stativet. De främre står bör generellt inte användas utan det bakre stativet redan på plats (annars cykeln kan falla över). Står lyfta cykeln från svingarmen använda en mängd olika stilar
2

bak. De mest populära stilen lyfter cykeln med hjälp av små spolar som är monterade på vardera sidan av svingarmen. Många sportbikes har redan kranar i baksvingen för installation av spolar.
3 p Om spolar inte har installerats, kommer en standard (eller svingarm) står bara lyfta från undersidan av svingarmen . Andra stilar finns också, men mindre vanliga (MotoGP stil, etc.).
4

vill använda det bakre stativet, helt enkelt stödja motorcykeln i vertikalt läge, sedan placera stativet på baksidan av cykeln och placera klippen i monter på spolar (eller strax under svingarmen om du använder en svingarm stativ).
5

När stativet är säkert på plats och redo att lyfta, tryck ner på handtaget och sakta lyfta cykeln.
6

Handtaget ska tryckas /sänkas till marken, och cykeln kommer att höjas och stödjas. Cykeln är nu säker, och vi har enkel tillgång till hjul borttagning eller installation av däck värmare.
7

Var mycket försiktig flytta cykeln medan på stativet. Beroende på vilken typ av stativ (svingarmen, spole, etc.), kan du ha möjlighet att skjuta eller dra cykeln lite utan upprörd orsakar. Men för att vara säker, bör du ta bort stativet innan du flyttar cykeln. När motorcykeln är säker på det bakre stativet
8

, kan du installera det främre stativet. Front står lyfta cykeln med hjälp av en av två metoder: 1) genom att lyfta under styrhuvudet, eller 2) genom att lyfta från botten av gafflarna. Fördelen med att lyfta från styrhuvudet är att du kan ta bort gafflarna om det behövs, för underhåll. Min Pit Bull varumärke front stand konverterar lätt till antingen stil (se bild)
9

Först, låt oss titta på att lyfta fram att ett stativ som är utformad för att stödja från under styrhuvudet. Först måste du placera pinnen på stativet under styrhuvudet, och sätta detta stift fullt. Tills du får en känsla av det, kommer det att bidra till att böja sig och ser ut eller känns för korrekt placering. Kontrollera att stiftet är helt insatt och säker innan du börjar lyfta cykeln.
10

När stiftet är på plats, med stativet centrerad framför cykeln, trycker ner handtaget att lyfta fronten. Detta kommer att kräva lite mer kraft än med det bakre stativet.
11

När motorcykeln är helt upplyft, har du enkel tillgång till hjul borttagning eller för installation av däck värmare. Eftersom cykeln stöds från styrhuvudet området, kan du justera eller ta bort gafflarna om det behövs.
12

Nu ska vi ta en titt på att lyfta fram att ett stativ som är utformat för att lyfter från under gafflarna. Denna typ av stativ är lite lättare att använda, men självklart kan vi inte ta bort gafflarna när det lyfts. Men vi har fortfarande lätt tillgång till hjul borttagning och installation av däck värmare.
13

Börja med att placera den främre monter i mitten av framhjulet, och placera de små (oftast gummiklädd) lekare under gafflarna
14

VIKTIGT:. Du måste se till att den undre vridbara är under mitten av varje gaffel, och inte på kanten. Du vill vara säker på att gaffeln inte glider iväg till fronten när man trycker för att lyfta.
15

När lekare är centrerade under varje gaffel, långsamt och försiktigt trycka ner handtaget för att lyfta fronten.
16

med den bakre, är stativet handtaget sänks till marken och motorcykeln ska vara trygg med framhjulet något från marken, vilket ger enkel åtkomst till hjulet borttagning eller installation av däck värmare.
17

När både den bakre och den främre lyfts på läktaren, är motorcykeln mycket säker och båda hjulen är förhöjda. När du tar bort läktaren, kom ihåg att ta bort det främre stativet först (återigen, är det bakre stativet okej att använda ensam, men det främre stativet ska aldrig användas utan bak redan på plats).


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106227.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.