Hur Byt motorolja på en 2002 FXD

Rutinmässiga motor oljebyten kan gå långt i att hålla ditt 2002 Harley-Davidson FXD Superglide på vägen. Oljan anses livsnerven i en motorcykel, som arbetar för att smörja och kyla insamlingen av rörliga delar med motorn. För de flesta motorcyklister, är ett oljebyte en ganska enkel syssla som kan fyllas med lite eftertanke. Dock använder FXD en separat oljetank dold under överföring, att placera sin kollektor pluggen bort från en traditionell läge direkt under motorn. Identifiera rätt avtappningspluggen innan början förhindrar att behöva byta växellådsolja förtid Du behöver
Motorcykel hjulkloss eller stå
Oljetråg
5/8-tums socket
Hylsnyckel
Shoppa handdukar
tätande O-ring
Momentnyckel
bandnyckel
Spray-on delar Cleaner Review Oljefilter
3 kannor, 20W-50 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sidostödet på en plan, slät yta med god ventilation. Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång på plats i minst 3 minuter för att värma motoroljan. Stanna motorn och låt den svalna i 10 minuter.
2

Stöd motorcykeln på ett plant, upprätt läge, med hjälp av en motorcykel hjulkloss eller stå.
3 < p> Avlägsna oljan locket från oljetank placerad på höger sida av motorn, precis ovanför växellådan, för hand.
4

Lägg ut en olja drain pan under den vänstra sidan av motorn. Skruva loss motorn oljepluggen, ligger på vänster sida av oljetråget under motorn, med en 5/8-tums socket och en hylsnyckel. Låt avloppet motoroljan i minst 10 minuter. Dra inte skruva loss avtappningspluggen ligger direkt under oljetråget.
5

den tätande O-ring av av oljeavtappningspluggens, sedan kassera O-ringen. Rengör olje gängorna avtappningspluggen och tips med en butik handduk. Slip ett nytt tätande O-ring över gängorna avtappningspluggen. Skruva oljeavtappningspluggen i den vänstra sidan av oljetråget för hand, dra sedan åt den till 18 foot-pounds med en 5/8-tums hylsa och en momentnyckel.
6

Skruva oljan filtrera från oljepumpen, som ligger på vänster sida av motorn, med hjälp av en rem skiftnyckel. Tappa av oljan kvar i filtret och oljepumpen i din dräneringskärlet, sedan kassera oljefiltret. Rengör höljet oljepumpen med en spray-on delar renare, torka sedan torrt med en butik handduk.
7

Fyll det nya oljefiltret med 4 oz. av 20W-50 motorolja, sedan gnugga ett tunt lager olja runt oljefiltret s parning yta. Skruva på oljefiltret på oljepumpen för hand tills den sitter mot oljepumphuset. Dra åt oljefiltret ytterligare en kvarts varv för hand.
8

Häll 2 liter 20W-50 motorolja i oljetanken påfyllningsröret, med hjälp av en tratt. Skruva oljan locket på påfyllningsröret.
9

Torka bort utspilld olja från områdena kring oljepluggen, oljefilter och olja mössa, med en butik handduk. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 3 minuter, sedan stanna motorn och låt den lösa i ytterligare 5 minuter.
10

bort oljan locket och torka av oljestickan med en butik handduk. Sätt tillbaka oljestickan tills oljan locket vilar mot oljetanken påfyllningsröret, sedan ut oljestickan. Lägg 2 oz. av 20W-50 motorolja i oljetanken, är om oljenivån anges på oljestickan under "Fill" linje. Rengör oljestickan och kontrollera oljenivån igen. Tillsätt olja som behövs, sedan skruva oljelocket och oljestickan på plats.
11

ner motorcykeln från hjulet chock eller stå, sedan sänka den på sidostödet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111256.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.