Hur du vet när du behöver nytt packboxläckage

De flesta motorcyklar är beroende av någon form av teleskopgafflar för upphängning. Även hur dessa gafflar arbete varierar från grundläggande fjäder /dämpning spö-typ till högpresterande kassett-typ gafflar, förlitar de sig alla på en fiffig oljeliknande vätska för att dämpa gaffeln rörelse, som hölls i schack av en uppsättning av tätningar. Med tiden, dessa tätningar försämras, vilket gör att gaffeln olja att läcka, vilket kan leda till en förlust av kontroll om oljan klarar att läcka ut framdäcket eller bromsar. Skadade tätningar uppvisar symtom som lätt hittas. Saker du behöver
Rena trasor eller handdukar
Brake Spray
Visa fler instruktioner
1

Rengör och inspektera gaffelbenen, särskilt när de nedre gaffelbenen eller stolpar, möter den övre gaffel röret. Kör fingret över gaffel röret, känsla för bucklor, rost eller repor på rörets yta. Om varken finns, gå vidare till nästa steg.

Observera att detta gäller inverterade gafflar som finns mestadels på moderna sport cyklar, liksom. Dock kommer inverterade gafflar ha tunnare gaffelrören på botten av gaffeln.
2

Komprimera framgaffeln genom att hålla i den främre bromshandtaget och trycka nedåt på motorcykelns främre änden. Gafflarna skall packa jämnt med visst motstånd. Om gafflarna komprimerar ojämnt, har en eller båda av dina packboxläckage har äventyrats.
3

Släpp frambromsen och reinspect gaffelbenen både visuellt och fysiskt. Kör fingret över gaffelbenen igen. Eventuella oljiga eller slick ytor är symptom på felaktiga tätningar. Omedelbart ersätta dessa tätningar.
4

Inspektera din motorcykel framhjul och däck, samt rotorer broms och bromsbelägg. Om det finns några tecken på gaffelläckage på någon av dessa komponenter, rengör dem omedelbart med en spray broms renare och torka torrt med en ren handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106688.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.