Vad kan orsaka en Regulator Rectifier att gå dåligt

Det är ett faktum:? Delarna kommer så småningom att gå dåligt. En motorcykel del, regulator likriktare, ger vanligtvis ytterligare några signaler om att det inte fungerar riktigt. Dessutom, är chansen att du har haft några start-up eller spänning frågor. Bekräftar att det verkligen är den regulator likriktare som kräver observation och kontroll av vissa symptom. Regulatorn Rectifier

Moderna motorcyklar har elektrisk laddning kretsar för batteriet, som regulatorn likriktare är en vanlig del. Namnet på den del är faktiskt tecken på dess funktion som den likriktar och reglerar spänningen. Växelspänning alstras i generatorns statorspolen. För det mesta är motorcyklar på en tre-fassystem för effektivitetsskäl, där tre ledningar ansluter statorn och regulator likriktare. Trots detta finns det vissa enfassystem tillgängliga eftersom dessa är billigare att tillverka, men systemet använder två trådar i stället för tre. Regulatorn likriktare först omvandlar växelström till en våg av likström, sedan normaliserar likström, se till att strömmen inte överstiger ca 14,5 volt. Den likspänning dirigeras sedan till batteriet.
Allmänna orsaker till misslyckanden
p Det finns olika skäl till varför regulatorn likriktare misslyckas. En av de främsta orsakerna är värme. Vissa motorcyklar är kända för att ha den del som ligger nära element eller andra ställen som antingen är nära värmeproducenter eller begränsa luftflödet. Beroende på platsen av regulatorn likriktare, kan den del som överhettas lätt. Andra orsaker till en död regulator likriktare centrum på batteriet. Jordanslutningar är viktiga för bra spänning, och om det är fel spänning, kan regulatorn likriktare gå varm. Dålig jordning, korroderat batteri anslutning och dåliga eller lösa anslutningar batteri kommer att orsaka felaktig spänning.
Vanliga typer av fel
p Det finns vanligtvis två sätt för tillsynsmyndigheten likriktare att misslyckas. Den första handlar om diod utbrändhet, vilket resulterar i batteriförbrukning. Det är lätt att anta att frågan är ett dåligt batteri på grund av symtom såsom dimmer strålkastare, oregelbundna mätaravläsningar och dåliga starter. Kontrollera spänningen med en voltmeter kontra förlita sig på symtomen enbart kommer att vara till stor nytta. Om spänningen sjunker under ca 13 volt, kommer motorcykeln att börja tömma batteriet och så småningom stannar motorn. Kontrollera för dåliga anslutningar och korrosion, dessa också kan orsaka spänning problem

annat fel typ är shuntregulator utbrändhet.. Skulle regulatorn likriktare misslyckas med att kontrollera spänningen, blir resultatet batteriet överladdning. Återigen kommer en voltmeter vara användbar för diagnos. Generellt avläsningar över 17 volt betyder regulatorn likriktaren inte omvandla överskottsenergi. Allt detta överspänning kan orsaka strålkastarna blir extremt ljusstark och sedan blåsa.
Överväganden
p Det är mycket viktigt att kontrollera tillståndet för alla delar i den elektriska kretsar eftersom problem i dessa delar kan bidra till regulator likriktare misslyckande. Dessutom, även efter det att en del har misslyckats, kontrollera sina interna anslutningar. Problemet kan inte vara från överhettning, men från ett fabrikationsfel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111245.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.