GSX R 1000 Åtdragningsmomentspecifikationer

Vridmoment specifikationer för GSX R 1000 går utöver bara motorns vridmoment. Vridmoment specifikationer är viktigt att veta när man arbetar på GSX R så att bultar och andra komponenter inte är för hårt åtdragna. Skärpning dessa komponenter ska kan förhindra onödigt slitage och problem i framtiden. Bolts

Olika bultar på GSX R 1000 måste skärpas på olika nivåer. En 4-millimeters bult måste dras åt till ett fotpund om det är en konventionell bult och 1,5 fot-pounds om bulten är markerad med en "7." Den konventionella vridmoment specifikationer för 5-mm bult är 2 mul-pounds och 4 fot-pund för 6-mm bult. 3 foot-pounds av vridmoment behövs för åtdragning av 5-mm bult märkt med ett "7" och 7 foot-pounds behövs för att dra åt den alternativa stilen av 6-mm bult. Den konventionella 8-mm bult måste skärpas med 9,5 foot-pounds av vridmoment. Den alternativa stilen i denna bult behöver 16.5 fot-pounds av vridmoment för att dra åt. De vridmoment specifikationer för 10-mm bult är 21 foot-pounds för konventionella bulten och 36 foot-pounds för alternativa bulten.

12-mm bult behöver 61,5 foot-pounds av vridmoment för den alternativa bult och 32,5 fot-pounds för konventionella bulten. Inte mer än 47 foot-pounds av vridmoment skall användas för att dra åt den konventionella 14-mm bult och 97,5 fot-pounds för alternativa bult. Dubbelt så mycket vridmoment som behövs för att dra åt den alternativa 16-mm bult, vid 152 fot-pounds, än den konventionella bulten, vid 76 fot-pounds. Den största bulten på cykeln, den 18-mm konventionell bult, behöver 115,5 mul-pounds av vridmoment för att dra medan den alternativa 18-mm bult behöver 172,5 mul-pounds.
Engine Components

bulten som håller kopplingen fjädern på plats, liksom bulten som håller kamaxeln tidskriften innehavaren och vass ventilkåpan, använd 7 foot-pounds av vridmoment för att dra åt. Tändstiften och timing pluggar inspektion för ventilerna behöver 8 foot-pounds av vridmoment för att dra åt. Behöver 10 foot-pounds av vridmoment för att dra åt den bulten som håller på ventilkåpan. Bulten på hastigheten givarrotorn tar 14,4 foot-pounds av vridmoment medan avtappningspluggen på oljetråget tar 16.5 fot-pounds av vridmoment för att dra åt. De nötter som behöver mer än 80 foot-pounds av vridmoment är framdrevet mutter, vid 83,5 foot-pounds, och muttern på kopplingen ärmen navet, på 108 foot-pounds.

Andra komponenter

enda bult som använder mindre än 20 foot-pounds av vridmoment för att dra på GSX R 1000: s chassi är bulten som hjälper positionen tonhöjden för framaxeln, som tar 16,5 fot- pounds av vridmoment för att dra åt. 28 foot-pounds av vridmoment behövs för att dra åt fästskruven för de främre bromsok. Inte mer än 58 foot-pounds av vridmoment skall användas vid åtdragning av låsmuttern på styrspindeln. Bakdrev nötter behöver inte mer än 43,5 foot-pounds av vridmoment för att dra åt. Huvudet muttern på Styrspindel tar 65 foot-pounds av vridmoment för att dra åt. Både bak och framaxel bör skärpas på 72,5 fot-pounds av arbete. Höjden inställningsmutter för bakaxeln på GSX R 1000 bör skärpas med högst 83 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108916.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.