Hur man byter olja i en 2004 Harley Road King

Korrekt underhåll är nyckeln till att hålla en Harley-Davidson motorcykel trafiksäkra vid alla tidpunkter. Som en del av din vanliga underhåll rutin, kan ändra de smörjande vätskor och olja i motorcykelns motor, transmission och primära enheten förebygga förtida slitage och värmeutveckling. Även tanken på att genomföra denna uppgift kan tyckas svårt för mindre-än-mekaniskt kunnig Road King ägare, är processen enkel och kan göras ganska snabbt efter det första eller andra försöket. Saker du behöver
Motorcykel stå eller lyfta
Oljetråg
Allen skiftnycklar
Oljeplugg O-ringar handdukar
butik eller trasor
band eller cap-typ oljefilternyckel
Oljefilter
Motorolja, 3 liter
primärfluid, 1 liter
Transmissionsolja, 1 quart
Visa fler instruktioner
1

Placera din Road King på ett stativ eller hiss. För att de vätskor rinna av ordentligt, skall motorcykeln vara upprätt under processen. Om du inte har en motorcykel stativ, klicka på "DIY Motorcykel Lift" länken i avsnittet Resurs för att lära sig om hur man gör en med lätt erhållas objekt.
2

Placera ett oljetråg under motorns avtappningsplugg. Pluggen är under motorn och precis framför oljetråget. Ta bort pluggen, med en hylsnyckel, och låt oljan rinna. Ta bort avtappningspluggen O-ringen och ersätta den med en ny O-ring. Torka av spetsen på avtappningspluggen ren med en handduk, och sätt in den i motorn när oljan har tömts helt. Addera 3

Flytta ditt oljetråg under oljefiltret. Med hjälp av en rem-eller cap-stil filter skiftnyckel, skruva loss oljefiltret från motorn och låta eventuella kvarvarande oljan rinna ner i oljetråget. Fyll en nytt oljefilter med olja, och sprida en beläggning av olja runt dess passyta. Skruva den nya oljefiltret på motorn för hand tills den sitter mot motorn. Dra åt filtret ytterligare ett halvt till två tredjedelar av en sväng, för hand, för att säkra den.
4

Lägg upp till 3 liter ny motorolja i oljetanken. Använd en tratt för att förhindra att oljan rinner ut. När oljan fylls, ta bort tratten och torka den ren med en butik handduk. Byt olja tankens tanklocket.
5

Flytta oljetråget under överföringen och ta bort pluggen transmission avloppet med en hylsnyckel. Låt transmissionsolja rinna helt. Ta bort avtappningspluggen O-ringen och ersätta den med en ny O-ring. Torka avtappningspluggen med en butik handduk för att avlägsna eventuellt skräp innan du installerar den på transmissionen.
6

Lägg upp till 1 liter färsk transmissionsolja i transmissionen. Använd en tratt för att förhindra att vätskan rinner ut. När transmissionsolja är fylld, ta bort tratten och torka den ren med en butik handduk. Byt växellådans tanklocket.
7

Ta bort den runda derby locket från den yttre primära locket med en insexnyckel. Ställ derby locket och dess packning åt sidan. Placera din oljetråget direkt under derby locket. Den primära avtappningsplugg ligger nedanför derby locket, ta bort den med en insexnyckel och låt vätskan rinna av helt. Byt avtappningspluggen O-ringen och torka av kontakten ren med en handduk, innan du installerar det på den primära.
8

Häll upp till 1 liter färsk primärfluid i det primära genom derby locket hamn . När fyllda, bör primärfluidens nivån vara vid basen av kopplingen församling. Sätt tillbaka derby locket och dess packning, dra åt bultarna med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106888.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.