Hur fungerar en Yamaha motorcykel Enricher Circuit Work

Yamaha, som de flesta cykel tillverkare har använt tre olika förgasaren stilar genom åren: vridspjällventilen att de flesta gearheads är bekanta med, slidventilen - som ersätter vridspjällventilen med en glidande "barrel" - och den konstant vinkelhastighet carb, som är en hybrid av båda. Den enricher kretsen är en av dessa små nyheter som infördes för att göra carbureted cyklar lite mer civiliserade och mindre benägna att explodera. Bike Motor Grunderna

motorcykel motorer är skenbart liknar bilmotorer, men står inför en mycket annorlunda uppsättning driftsförhållanden. Bensin och luft förbränna allmänhet bäst i ett förhållande av cirka 15 delar luft till en del bränsle. Dock kan en motorcykel kräva ett förhållande så rik som 12-till-1 för acceleration, eller så mager som 18-till-1 för cruising. En motorcykel kan komma undan med så stora förändringar på grund av sin låga vikt, vilket sätter mycket mindre belastning på motorn än en tung bil skulle. Addera CV Carbs

konstant hastighet carb är i grunden en förgasare som ändrar sin storlek för att passa behoven hos motorn. De flesta kolhydrater använde en fast borrning eller "venturi" storlek till mätaren luftflödet in i motorn. En bild carb pipa fungerar i princip som en variabel venturi, vilket är bra för prestanda men är mycket svår att ställa. Lägga till en vanlig fjäril ventil bakom bilden carb pipa ger dig ett CV carb. Skillnaden är att i ett CV carb, är fjärilsventilen den direkt kopplad till gasvajern och slidventilen rör sig upp och ner beroende på mängden vakuum i intaget.

Lean baktändning

CV carb och motorcykelns inneboende tendens att köra lean kan ofta konspirerar för att skapa den fruktade och ont "lean slå tillbaka" tillstånd. När en ryttare plötsligt stänger gasspjället under inbromsning, kan motorn gå plötsligt mager och misslyckas med att tända bränsleblandningen. Denna oförbränt bränsle går in i avgasröret, och sedan exploderar när nästa förbränningscykeln sänder flamma in i röret. Vad carb behöver är ett sätt att minska mängden luft som går in i motorn för att förhindra denna mager blandning uppstår.
Enricher Circuit

carb s enricher krets är faktiskt en mycket enkel liten sak. Förgasaren har en luftkanal inuti kallas "air bleed" som fungerar som ett slags uppmätt läckage för att säkerställa att motorn alltid får tillräckligt med luft på tomgång. Den enricher krets är inte en krets eller separat kanal i och för sig, det är egentligen bara en fjäderbelastad ventil i luften blöda, funktionellt liknar den huvudsakliga chokespjället på din carb. Extremt högt motor vakuum som det skapas när gasspjället plötsligt stängs vid höga varvtal drar momentant den fjäderbelastade enricher ventilen stängd. Detta minskar luftflödet till motorn med ungefär hälften, vilket förhindrar irriterande och potentiellt destruktiva lean slå tillbaka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111252.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.