Så här kontrollerar Charging System på en 1994 Honda FourTrax 300

Laddsystemet i din 1994 Honda Four-Trax 300 består av en generator och en spänningsregulator som tillsammans ger en viss nivå av elektrisk ström. Spänningsregulatorn får ström från generatorn, och justerar automatiskt nivån på produktionen för att tillgodose kraven från batteriet, tändspolen, och några lampor du kan aktivera. Med ett fulladdat batteri är problem begränsade till antingen generatorn eller spänningsregulatorn. En voltmeter används för att kontrollera produktionen och kapaciteten på din 1994 Honda Four-Trax 300 avgiftssystem. Saker du behöver Kundservice manuella
metriska verktyg
voltmeter
Elektrisk kontaktspray
Visa fler instruktioner
Voltage Regulator
1

Parkera fyra-Trax och låt motorn svalna helt. Spänning avläsningar är mer exakt när cykelns komponenter är coolt. Ta bort sadeln för att komma åt batteriet.
2

Öppna servicehandboken till elsystem avsnittet. Se bilderna och lokalisera generatorn och spänningsregulatorn på din ATV. Beroende på din kropp kit, kan det vara nödvändigt att ta bort sektioner för att komma åt dessa delar. Ta de nödvändiga kåpor eller täcker med dina metriska verktyg.
3

Anslut den röda spänningen klippet meter kabel till batteriets pluspol. Anslut den svarta kabeln klippet till den negativa batteripolen. Ställ in spänningen mätaren på nästa nivå, upp från 12 volt. Det kan vara 20 eller 24 volt, beroende på din mätare.
4

Starta ATV motorn och titta på behandlingen på mätaren. Den bör läsas mellan 13 och 14 volt med ett fulladdat batteri. Titta på mätaren och vrida gashandtaget tills motorn är på 1.600 rpm. En ökning i spänning anger en felaktig spänningsregulator. Fortsätt med kontrollen när spänningen är konstant mellan 13 och 14 volt.
5

Låt motorn gå på tomgång. Slå strålkastaren på och iaktta spänningen läsning på mätaren. Ett spänningsfall anger en felaktig generator eller ett problem med kretsen ledningar. Koppla mätaren klipp från batteriet och stänga av motorn. Addera Generator och ledningsdragning
6

Låt motorn gå på tomgång. Slå strålkastaren på och iaktta spänningen läsning på mätaren. En märkbar spänning indikerar en defekt generator eller ett problem med kretsen ledningar. Koppla mätaren klipp från batteriet och stänga av motorn.
7

Titta på kopplingsschemat i servicehandboken och lokalisera trådanslutningsdon för generatorn. Dra varje kontaktdon isär en i taget och inspektera dem för smuts, damm eller korrosion. Rengör en smutsig eller korroderad kontakt med elektrisk kontakt spray. Anslut varje sladdkopplingsdonet som du går.
8

Anslut voltmeter klipp till batteriet som förut. Starta motorn och upprepa kontrollen av avgiftssystemet. En konstant spänning läsning på 13 till 14 volt under testet indikerar problemet var en smutsig sladdkopplingsdon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110983.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.