Hur Byt Oil Seal växelspaken i en motorcykel

Transmissionsolja läcker från din motorcykel oftast indikerar oljetätningen vid växelspaken behöver bytas. Typiska tecken på en dålig tätning finns spår av vätska i ansiktet på växellådans lock och droppar vätska på trottoaren där du parkerar cykeln. Tätningen består av ett metalliskt hölje som passar i ett urtag bakom växelspaken och en gummitätning som omsluter växellådans axel. Växelspak tätningar olika diameter och tjocklek. Skaffa tätningen som är specifika för det år och modell av din motorcykel. Saker du behöver
Metric hylsa och spärrskaft
metriska insexnyckel
trasor Shop
stor skruvmejsel
Bänd skruvmejseln
Plaatskruv
Skruvmejsel
Tänger
växelspak tätning
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på centralstödet eller cykelställ. Lossa kompression bulten vid basen av växelspaken. Beroende på motorcykeln, lossa bulten med en metrisk hylsa och spärrnyckel eller en metrisk insexnyckel.
2

Wrap en trasa runt växellådans axel mellan spaken och växellådan skydd för att förhindra repor på locket . Bänd spaken från axeln med en stor skruvmejsel för att komma åt tätningen.
3

Avlägsna förseglingen från urtaget genom att arbeta spetsen av en pry skruvmejsel mellan metallhöljet och kanten av växellådan urtaget. Om detta inte lyckas, kör en plåtskruv helt i ansiktet på gummitätningen med en skruvmejsel och ta bort förseglingen genom att dra i änden av skruven med en tång.
4

Rengör eventuellt kvarvarande vätska vid växellådans urtag med en trasa.
5

Placera den nya tätningen på växellådans axel med gummit utåt. Tryck in den nya tätning över växellådans axel och in i urtaget för hand. Knacka ansiktet av tätningen med ändan av skruvmejseln handtaget som sittplats tätningen i fördjupningen.
6

Placera basen på växelspaken spaken på växellådans axel med tån på spaken mot framsidan av motorcykeln. Tryck på spaken på axeln med ändan av skruvmejseln handtaget. Dra åt kompression bulten med hylsa och spärrskaft eller insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111233.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.